2012. április 1., vasárnap

Új agresszió Vallónia ellen
Charleroi térségét ùjabb gazdasági és szociális dráma sùjtja. A 2008-ban leállt Carsid vasipari csoport nagyolvasztóját többé nem gyùjtják be. 1000 dolgozó veszíti el munkahelyét, közöttük sokan fiatalok, akiknek nincs többé szakmai jövője. Ezentùl pedig többezer közvetett munkahely szűnik meg…
Vallónia és Brüsszel kommunistái teljes szolidaritásukat fejezik ki a dolgozókkal és családjukkal.
A Duferco olasz-svájci csoport «belefáradt a lehetséges vásárló utáni várakozásba», állítja főnőke, holott Európa egyik legeredményesebb üzemének tartják. Igencsak kevés azzal a masszív állami segítséggel szemben, amit a csoport kapott…
Marchiennes-i kokszolója 2008-as és az Arcelor-Mittal 2011 októberi leállásával együtt ùjabb kemény csapás éri Vallóniát, nagyipara eltűnik, mellyel gazdasági fejlődése egyre inkább válik külső beavatkozásoktól függővé.
Ha az ipari konjunktùra hiánya részlegesen magyarázatot is ad, annak is tanùja, hogy az Európai Unió politikája, melytől kormányaink függenek és a globális «szabad és akadályozatlan» verseny a szociális dömpinget részesíti előnyben. A vallon kormány megnyitotta a kapukat iparunk alapvető szektorai magánkézre adása előtt, így foszthatta ki legfontosabb gyárainkat, vasiparunkat a külföldi tőke.
Ez az ùjabb katasztrófa kimutatja, mennyire szükséges szakítani azzal a liberális gazdaságpolitikával, mely tőkés logikája Vallónia elszegényedését okozta. Ezen pusztító rendszer ellena Kommunista Párt folytatja harcát.
2012. márc.29.
A Kommunista Párt politikai irodája, Belgium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.