2012. április 28., szombat

Kefta-ügy




Tudjátok-e mi a kefta? Nem ?? Sebaj, a belga rendőrség se ( ?)

A La Dernière Heure napilap ápr. 27-i számában tudósít az alábbi ügyről.
Brüsszelben egy (marokkói származású) belga 29 éves állampolgárt 36 nappal ezelőtt letartóztatott a rendőrség. Mobiltelefonját lehallgatva «bebizonyosodott» a fiatal nő bűnössége. Férjével ezt közölte: «Jössz? Ki veszem a keftát a frigóból!» Az igazságszolgáltatás számára kódolt nyelven nem jelenthetett mást, mint drogot, le is csaptak rá azonnal. Hiába magyarázta, hogy férje melegen szereti a darált húsból készült húsgolyókat, a bírónak, sőt a bírói tanácsnak is felettébb gyanúsnak tűnt a házaspár párbeszéde heteken át: «Hozol valamit? Egy egész tortát vettem», «Tejet» (kokain), «csokit» ( hasis), «kávét» (heroin) és letartóztatását meg is hosszabbították egy hónappal.

Nadia félállásban dolgozik. Soha semmi rendőrségi ügye nem volt. A kefta tette be a kaput, ez bizonyult megdönthetetlen bizonyítéknak.

Hiába kering annyi vicc a belgákról, ez az elképesztő história nem  az. Lehallgatás, letartóztatás, fogvatartás bírói megerősítéssel a semmiért, miközben hét nem múlik el újabb korrupciós botrányok, szörnyű bűncselekmények nélkül. Jogállam vagy a társadalmi bomlás jelei ?

Úgyhogy vigyázzunk – csak semmi kefta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.