2012. április 30., hétfő

Izrael ismét falat épít




A Reuters hírt adott arról, hogy az izraeli állam «elengedhetetlenül szükségesként» beállítva ismét falat húz. A libanoni határ teljes hosszán akadályként már áll egy biztonsági korlát, most ezt toldja meg Izrael egy 5-7 magas, egy km hosszú betonfallal Metulla és a libanoni Kila között.
Az izraeli hadsereg közölte azt is, a falépítést koordinálta az ENSZ kéksisakosaival (ők ügyelnek a tűzszünet betartására a 2006-os izraeli-libanoni háború óta). 
Izrael ezzel párhuzamosan a déli határainál Egyiptommal szemben is «biztonsági akadályokat» állít.
Emlékeztetünk, Ciszjordánia hosszában, a megszállt területen már áll egy fal, melyet a Nemzetközi Bíróság illegálisnak minősített, de Izrael a nemzetközi normákat nem tartja magára kötelezőnek (általában sem). Megteheti a  «nagy testvérrel» a háta mögött, a «terrorizmus elleni háború» ürügyén.
Hogy jobban megértsük, az amerikai uralkodó osztály képtelen felülkerekedni sose látott arányban mélyülő válságán, az ellenőrzése alatt álló világrend újrakonstruálásával operál. Ehhez nyújt szégyszenletes segédkezet az ENSZ is. Kérdés, hogy meg tudják-e akadályozni az arab forradalmakkal elindul folyamatot a Közel-Kelet politikai ùjrarendezésére…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.