2013. április 15., hétfő

Ausztria védi saját banktitkait...


... ellenben az amerikai és brit adóparadicsomokat vádolja


 


 

 
 
Ápr. 12-én az osztrák pénzügyminiszter, Maria Fekter határozottam elutasította az osztrák banktitok megszüntetésének legkisebb mértékét is.
A világszintű offshore botrány kipattanása után Luxemburg elfogadta, hogy engedményeket tesz ezen a téren, viszont az osztrák miniszter kereken London és Washington ellen fordult: «Delaware, Nevada a pénzügyi paradicsom, a pénzmosás központja és a Nagy-Britanniához tartozó szigetek», mondta a Die Presse-nek. Szerinte az információk automatikus cseréje «nem igazán szükséges» és tartalmazza a «magánéletbe avatkozást». Egyébként pedig, teszi hozzá «a banktitok biztosítása az alkotmány része, s mivel a kormánynak nincs többsége, az alkotmány módosítása nem is lehetséges».
A  francia pénzügyminiszter figyelmeztette Ausztriát, hogy ha az nem fogadja el az információk automatikus cseréjét, azzal a nemzetközi pénzügyi tranzakciókból kizárását kockáztatja.
Ahhoz, hogy az Európai Unió tovább lépjen, «egyhangúlag meg kell változtatni a pénzügyi regularizációt», nyilatkozta ápr. 7-én Michel Barnier, a belső piac európai biztosa.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.