2013. április 20., szombat

Görögország


 

A trojka diktálta szigorítások alultápláltságot, egészségkárosodást okoznak


 


A New York Times a múlt héten egy riportot közölt arról, hogy ütemesen növekszik az éhező görög  gyermekek száma. A munkanélküliség 27 %os, Európában a legmagasabb, s a családoknak nincs miből táplálni gyerekeiket.  

Athena Linos, az athéni orvosegyetem professzora, a Prolepsis élelmezési civilszervezet vezetője megerősítette, hogy a múlt évben az általános és középiskolások 10 %-a szenvedett abban, amit a szakma az «élelmezési biztonság hiányának» nevez és Görögország visszaesett bizonyos afrikai országok szintjére.

A drasztikus intézkedések, amelyeket a trojka és a hitelezők kényszerítettek az országra, az egészségügyi minisztérium költségvetését 23,7 %-kal csökkentették 2007 és 2011 között. A családoknak juttatandó segítség is leesett.

Acharnes, az attikai munkásváros a válságban többezer munkahelyet veszített. Egyik iskolai alkalmazott mondja, a 280-ból legalább 60 gyerek rosszul táplált.  

Amerikai-görög tanulmány számol be mentális zavarokról, a drogfogyasztás emelkedéséről, fertőző betegségek terjedéséről és megsokszorozódott öngyilkosságokról, gyilkosságokról a munkanélküliség 2007-2009 közötti kirobbanása óta.

A kormány a közelmúltban beismerte a gyermekek rosszul tápláltsága problémáját, azt is, hogy tenni kell, de mivel az adósságfizetésnek van elsőbbsége, erre nem marad pénz.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.