2013. április 5., péntek

Mini információk


australie asie travailleur liens
aawl mini-infók



 

 




 

Jeonbukban Jae-ju Kim, taxis szakszervezeti elnök több mint kéthónapos tüntetése után a munkáltatók elismerték a szakszervezetet és helyiséget biztosítottak számára.
Többéves kampány után a szöuli egyetemi campus köztisztasági dolgozóinak sikerült egy ideiglenes kollektív szerződést elérniük, amely jelentősen javítja bérüket és munkakörülményeiket.
A vállalkozások diszlokációja  keretében elbocsátott SSangying-dolgozók érdekében az osztályharc folytatódik…
 
 
 

 

Ápr. 28. szakszervezetek a biztonságos munkáért
A munkában meghalt és megsebesült dolgozók nemzetközi napja ápr. 28. – ekkor kiemelten a dolgozók munkahelyi biztonságos és egészséges körülményeiért harcolunk.  
A jelenlegi válságot a tőke arra használja fel, hogy a munkavédelmi előírásokat is aláaknázza, holott a veszélyes munka áldozatainak száma napról napra növekszik.
 
 
 

 



 
 
 
Két évvel a fukushimai katasztrófa után a térség gondjai csak növekedtek, a régió hatóságaival szembeni feszültség emelkedik.  A szerencsétlenséég azonban katalizátor szerepét tölti be: újabb haladó szervezetek jöttek létre, melyek több tízezer dolgozót mozgatnak meg Japánban, s a Csendes-óceán térségében akcióegységben nemzetközi kapcsolatok születtek.   
 
 
 

 
 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.