2013. július 24., szerda

A devizaalapú hitelezések



A kormány szándéka egyértelmű: a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket ki kell vezetni a hazai hitelpiacról- mondta Varga, nemzetgazdasági miniszter.  





Tóta W: «Na hálistennek, megint mentik a devizahiteleseket. Pedig már eddig is elképesztő sikereket értek el. …Arra volt csak jó az egész bohóckodás, hogy pár hónapig lehetett mutogatni, mennyire érdekli őket ez a probléma. Aztán rátértek arra, ami sokkal érdekesebb: a haverok devizahitelére.Jött a végtörlesztés intézménye, ami milliókat spórolt meg azoknak az adósoknak, akiknek amúgy megvolt az a pár rongyos tízmillió a párnacihában... Azzal meg is nyugodtak: a felső tízezret megmentették. Azoknak, akiknek nem volt megtakarításuk (és éppen ezért vettek fel hitelt), a kormány azt kínálta fel, hogy beállt a bankokat szidó kórusba, és erősen sajnálkozott. Ettől azonban a végrehajtások még nem álltak le; maga a kormány határozta meg, mikor van vége a téli moratóriumnak. Rá is repült a témára a szélsőjobb, úgyhogy most beindult a gépezet … 

,,, vannak módszerek, amelyekről a bankvilág régen hallott, de talán a nagy öregeknek még rémlik valami történelmi tanulmányaikból arról, mit tehet a kizsákmányolt osztály, amikor semmibe veszik. Figyelmezteti a kizsákmányolókat arra, mi lenne velük nélküle: sztrájkba lép.»

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.