2013. július 13., szombat

EU a Fidesz ellen? Fidesz az EU ellen?


Barroso titkárságának válaszlevele egy magyar állampolgár közmunkaprogrammal kapcsolatos aggályaira


14 juillet 2012, 12:45
Brussels, EMPL/E4/GK/KS/cc D(2012)
EUROPEAN COMMISSION
Efnploynwnt, Sod8) Aftalre aítd Indusion OG
Soctoi Mwtet Econocny In Mambar SWn I: ESF Sftaln, Pottugsl, Hmttjvy
 ares   06. 07. 2012 n-.... ÍH.3P23
 By mail: stunde21@gmail.com

Tisztelt Asszonyom!
Sajnálattal olvastuk az Európai Bizottság elnökének címzett levelét a magyar közmunka programmal kapcsolatban. Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel kíséri a tagállamok problémákkal küzdő csoportjainak sorsát, így arról is értesült, hogy Magyarországot különösen érzékenyen érintették a gazdasági válság hatásai. Tovább romlottak azon hátrányos helyzetű rétegek körülményei, akik már a válság kitörése előtt is komoly nehézségekkel küzdöttek mind munkaerő-piaci, mind társadalmi beilleszkedésük terén. Mi is aggódva figyeljük, hogy Magyarországon egyre komolyabb problémát jelent a munkanélküliség növekedése, és sajnos a gazdasági válságból való kilábalás az előrejelzések szerint hosszabb ideig is eltarthat.
A magyar kormány nehéz gazdasági helyzete ellenére igyekszik a szociális támogatások helyett munkajövedelemhez juttatni az állástalan embereket- A szociális ellátások rendszerének kialakítása a tagállam kizárólagos hatáskörébe tartozik, s az Európai Unió intézményeinek nincs módjuk beavatkozni.
Ami a munkakörülményeket illeti, az Európai Unió irányelveket fogalmaz meg ezen a területen, amelyeket a tagállamoknak át kell ültetniük a saját jogrendjükbe. Magyarország a munkahelyi egészség és biztonság területén sikeresen átvette a hazai jogszabályokba az európai uniós irányelveket, amennyiben azok alkalmazása nem megfelelően történik, a hazai hatóságokhoz kell fordulni, vagy a közmunka programok irányításáért felelős minisztériumhoz.
Üdvözlettel:
KDm yvezető
Commtaton européenne/Europese Commlsste, 1049 Bnmfes/Brutset, BELGIQUE/BELGIE - Tel. +32 22991111


Az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) és a Gazdasági és Pénzügyi Unión belüli Stabilitásról, Koordinációról és Kormányzásról (GPUSKK) szóló szerződésekről (szintén ismert «fiskális paktum» néven).
E szerződés szerint a tagállamok (mind a 27 !) költségvetésüket be kell mutassák a vétójoggal bíró EB-nek, amely az eladósodást szankcionálja. Nem abszolút mértékében ösztönzi az adósság csökkentését, hanem GDP-arányban (az adósság ennek 60 %-a lehet). Ha recesszió idején a GDP visszaesik, az adósság GDP-aránya automatikusan emelkedik, még ha új adósság nincs is, nem lesz többé joga egyetlen országnak sem invesztálni az oktatásba, egészségügybe, infrastruktúrába vagy környezetvédelembe, mert ezeknek hatása van az adósságplafonra. A szigorúsági politika ürügyével pedig köztisztviselői állásokat szüntetnek meg, csökkentik a béreket, juttatásokat és nyugdíjakat, tönkreteszik a munkatörvénykönyveket, bevezetnek éhbért "élvező" közmunkákat. Magyarország a munkahelyi egészség és biztonság területén sikeresen átvette a hazai jogszabályokba az európai uniós irányelveket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.