2013. július 4., csütörtök

Miben van igaza Orbánnak az EU ellen?




"a szabadságot korlátozzák, … megsértik a nemzetek szuverenitását"

A javaslat többi része blabla, ami csak azt húzza alá, hogy művihar egy pohár vízben: Magyarország kiállt az "európai értékek mellett, szabad akaratából lépett be az EU-ba, és tiszteletben is tartotta, ha az unió intézményei "párbeszédet kezdeményeztek", valamint kész volt a megállapodásra."


Orbán a Tavares-jelentés tárgyalásakor az Európai Parlamentben
Fotó: MTI / EPA / Patrick Seeger



Az Európai Unió egyik nép jogait sem tiszteli, gondoljunk csak előírásaira, a közszolgáltatások tönkretételére, demokráciadeficites működésére, az eddigi - számára előnytelen - népszavazások teljes negligálására. Az EU ilyen, mert feladata, felépítése révén csak ilyen tud lenni.
Bizony, "a Magyarországot sújtó hatalmi visszaélés mögött üzleti érdekek húzódnak meg", ahogyan a kormány tevékenysége mögött is – a hazai tőke és a FIDESZ érdekei. Elfogadhatatlan, de mégis úgy van, hogy az Európai Parlament a nemzetközi és elsősorban amerikai nagytőke érdekében próbál nyomást gyakorolni. Nem csak Magyarországra, hanem minden tagországra és EU-n kívüli államra.
Ekként tehát a "megvédjük Magyarország szuverenitását és a magyar emberek egyenjogúságát Európában" pontosan akkora hazugság, mint mint a "megvédjük a magyar emberek életszínvonalát".



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.