2013. július 29., hétfő

Közös problémákra közös megoldást




Országunk szétesőben, miközben a magyar politikai elit nem ad valódi válaszokat még a legégetőbb társadalmi problémákra sem.
A különböző pártok és a szekértáborok egymás utálatával vannak elfoglalva, és a megoldást elsősorban egymás legyőzésében látják, mintsem működőképes válaszok keresésében és megvalósításában. A megosztottság pedig olyan mélyen áthatja a társadalmat, hogy még azt sem ismerjük fel, hogy mindannyiunknak ugyanazok a problémái - így az emberek valódi prob
lémái elsikkadnak:
Egy országban élünk és a problémák mindannyiunkat sújtanak, függetlenül attól, hogy ki mit gondol a világról, milyen ideológiát vall, vagy melyik párthoz tartozik.
De amíg egymás utálatával vagyunk elfoglalva, addig a megoldások elsikkadnak.
Ezért mi emberek, egyszerű civilek vegyük kezünkbe a sorsunk, tüntessünk a megosztottság ellen, és próbáljuk megtalálni azt, amiben egyetértünk, hogy el tudjunk indulni a valódi megoldások felé.

Ezért a várjuk minden civil szerveződés és egyén csatlakozását témától világnézettől, irányultságtól stb. függetlenül, akik elkötelezettek a problémák megoldására.
(Mivel ez egy alulról jövő szerveződés és az is kíván maradni, ezért kérjük, hogy pártokat, pártpolitikában érintett, oda törekvő, illetve pártokhoz közvetlenül kapcsolódó szervezetek kíméljenek.)

A rendezvény fő célja, hogy azonosítsuk közös problémáinkat, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezeket csak közösen tudjuk megoldani.

Program:
10-12 Beszélgetés, ismerkedés.
12-14 Közös ebéd
14-15 Csatlakozó szervezetek bemutatkozása
15- Közös problémáink azonosítása (mivel a rendezvényen minden oldalról szeretettel várunk mindenkit, ám a különböző oldalakon állóak mást és mást gondolnak Magyarországról, ezért egyáltalán nem egyértelmű, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel kapcsolatban valóban egyetértés mutatkozik. a beszélgetés célja ezek megtalálása).


Eddig csatlakozott szervezetek (abc sorrendben):
Anonymous Operation Hungary
Buzi Újhullám
Koppány Csoport
Közösségépítő Mozgalom (Közép)
Mozdulj Magyarország Mozgalom
Nem Adom a Házamat Mozgalom
Valódi Demokráciát Most - Occupy Hungary
Vektor Gondolkodói Kör

A problémáink közösek, ezért megoldani is csak közösen tudjuk őket!

Hol: Olimpia park    Mikor: 2013. aug. 3. szombat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.