2013. július 25., csütörtök

Mini-hírek


Australie Asie links
AAWL mini-infók



 






 
 
 
 
 

A Maruti Suzuki dolgozói Indiában folytatják a harcot 


147 munkatársuk bebörtönzésének első évfordulóján A Maruti Suzuki szakszervezete tüntetést és határozatlan időre szóló éhségsztrájkot hirdetett. A  helyi hatóságok tiltással próbálják akadályozni, a dolgozók azonban folytatják akcióikat a rendkívül erős rendőri jelenlét közepette. Hírek  itt. 

  

 

 

 

 



 

 

 


Dél-Koreában a prekaritás elleni harc folytatódik


A Hyundai gépkocsikonstruktőr alkalmi szerződéses dolgozókat használ, hogy a béreket és a munkakörülményeket letörje. Ezen gyakorlat ellen küzdenek a dolgozók ülősztrájkkal. A Koreai Szakszervezeti Konföderáció támogatásképpen jún. 20-án országos turnéra buszt indított. 

 

 

 

 

 



 

 

 

 


Szakszervezet létrehozását próbálják a Samsungnál Dél-Koreában



 

 

 

 


 



 

 

 

 


 Jessie Cayanan támogatása


A tőkések és kormányaik az utóbbi tíz évben jelentősen növelték az időszakos vagy munkaközvetítős munkát világszinten. A dolgozók ezáltal sebezhetőbbek, elszigeteltebbek, szervezetlenebbek, sokkal nehezebb jobb bért, jobb munkörülményeket elérniük és minden védelem nélkül gyorsan kitehetik őket munkahelyükről. Gyűlés Melbourne-ben, Ausztráliában Jessie Cayanan támogatására és kiűzésének megakadályozására.  

  

 

 


A légiközlekedésben nem csökkennek az ellentétek


A Turkish Airlines dolgozói május 15 óta sztrájkolnak a társaság kegyetlenül szakszervezetellenes taktikája miatt. Hava Est szakszervezeti képviselőjük kérte a kollektív szerződésekről való tárgyalások megnyitását, béremelést, tudományosan megalapozott pihenőidőt kérnek a dolgozók. A Turkish Airlines nem repül nem megfelelő számú, sem képzettségű személyzettel.

 

A  Fülöp-szigeteken a PALEA, a légitársaság szakszervezete mintegy két éve folytatja küzdelmét a Philippines Airlines ellen. Anyagi segítségre és támogatásra van szükségük. A szakszervezetek támogathatják itt: Paypal vagy használva ezeket az infókat.

 

 

 

 

 



 

 

 

 


Az Adidas beszállítóinak követelése


A Dynamic Precision Ltd, egy tajvani vállalat golfklubok számára gyárt Adidas-terméket Guangzhouban. Az egészségügyi körülmények és a biztonság hiánya  miatt  több mint 100 dolgozó betegedett meg. A vállalat nem fizet, s ezen héten tüntetések zajlottak Tajvanban,  Kínában, Hongkongban és Indonéziában.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.