2012. május 8., kedd

Botrány Athénben: csaltak a görög deficittel!




Még februárban tört ki a kontinentáliis botrány: a 2010 novemberi revízió alatt a 2009-es deficitet mesterségesen felnagyították a GDP 13,6 %-ról 15,4 %-ra. Valószínűleg azért, hogy igazolni lehessen a bevezetett szigorítási intézkedéseket, megvádolni a görög népet, hogy fogadja el életszínvonala csökkentését, gazdasága romba döntését, nemzeti kincsei kirablását, melyre az Európai Unió kényszeríti és szervilis honi politikusai végrehajtanak. Ehhez az kellett, hogy Görögország hiánya meghaladja Írországét és az eurózónában rekordot döntsön.

Jaj annak, aki kimondja az igazat

Az Elstat, a görög statisztikai hivata alkalmazottja, Zoé Gorganta tárta fel az ügyet, de a nyilvánosság beavatása nélkül, így az EU-EKB-IMF, a a trojka által szószerint mártírrá tett görög nép nem is tudott róla. Zoé Gorgantát rögtön elbocsátották.

Görög parlamenti vizsgálóbizottság  
Athén ügyésze, Grigoris Peponis elérte, hogy parlamenti vizsgálóbizottság álljon fel a 2009-es deficit számadatainak kivizsgálására. Georges Papandreu és pénzügyminisztere, Papakonstantinu, úgy tűnik, nyakig benne voltak az ügyben.

Az Elstatot az EU dirigálja
Ha a görög politikai vezetők felelőssége tetten is érhető, ez nem zárja ki az európai intézményekét. Az Elstatot 2010 augusztusában alapították az európai statisztikai intézetek mintájára. Az Európai Bizottság követelte, hogy a görög kormánytól független legyen, nehogy megismétlődjenek a korábbi trükkök. (emlékeztetőül: a Goldmann Sachs-os elszámolási varázslók segítségével. Munkatársukat, Mario Montit azóta az EU Olaszország élére állította, a másik, Mario Draghi ma az Európai Központi Bank elnöke)

Az állambiztonságot érinti
A parlamentnek átadott ügy érinti az Elstat elnökét,  Andreas Georgiout, vizsgálhatják, hogy sértett-e állambiztonsági érdeket, és akár életfogytiglanra is ítélhetik.  Védelmére a «halat próbálja megfojtani az óceán piszkos vizében»: átadott a vizsgálat számára egy  74.500 oldalas dokumentumot annak magyarázatára hogyan számolják ki a deficitet…
Andreas Georgiou kiemelte az európai felügyeletet, mely igazolta számításait. Elutasítja a politikai nyomást és abszolut függetlenségét hangoztatja. Luxemburgban az Eurostat szintén a görög számítások abszolut rendbenlétéről beszél. Brüsszel felett angyal száll…

Egy okkal több a trojkától megszabadulásra

A görög parlamenti bizottságnak kell fényt derítenie az európai vállalkozás, a «konstrukció» gigantikus korruptságára. Ha ez az első győzelem  bátorító is lesz, tartani kell attól, hogy az mindent meg fog tenni az igazság kiderítése ellen. A francia sajtó – a médiahazugságok bajnoka – máris teszteli a témát az «összeseküvés teóriájának» tagadásával.
Tagadhatatlan viszont, a trojkának semmi hitele nincs, hogy a helyszínen ellenőrizze a görög számokat (ahogyan korábban döntött).  

Franciaországban mikor lesz parlamenti vizsgálóbizottság?

Az összes konzekvenciát le kellene mégiscsak  vonni: a francia pénzügy is vajon ugyanilyen hasra ütött adatokkal lett tízmilliárdokkal  megcsapolva? Jó lenne tudni, hogy francia közpénzek hogyan vándoroltak Görörország uzsorásaihoz egy gigantikus manipulációval…
Arra várva, hogy mindez megvilágosodjék, a trojka érdekét a nép ellen szolgáló bűnösöket elítéljék, nyilvánvaló, a válság szolgál okot az «új világrend» bevezetésére, amelyben a bankvilág államokat visz csődbe, hogy bevezesse a diktatúrát az eurózónában, majd egész Európában, aztán máshol is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.