2012. május 9., szerda

Hírek és kommentek


A kabineten belüli feszültségek és nézeteltérések lassítják a tervezett kormányátalakítást - mindenki Varga Misire vár…

A kormánypárt belső vitáihoz egy kis adalék: Kövér László: a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa, Pozsgay Imre: MSZMP KB tag, Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag, Schmitt Pál: miniszter-helyettes elvtárs, Stumpf István: MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Járai Zsigmond: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Matolcsy György: MSZMP tag, III/2 együttműködő, Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő, Pintér Sándor: MSZMP titkár, Boross Péter: MSZMP tag, Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár, Fónagy János: MSZMP tag.

Nem számolhatnak fel pótdíjat a közműszolgáltatók abban az esetben, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni számláját, de a Széll Kálmán-terv 2.0 tartalmaz egy úgynevezett tranzakciós illetéket, amelyet a postai készpénzfeladásokra, banki utalásokra, készpénzfelvételre vetnének ki – szóval így nem, de úgy meg mégis fizetni kell.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport közzétette a középosztály gyermekvallási forradalma című vitaanyagát. Alapelvként tüntetik fel, hogy "a gyermekvállalás nemzetgazdasági érdek, minden gyerekkel leendő adófizető születik" – Forradalmárok! Szüljünk sok kis adófizetőt!

A Guardian szerint egyébként a szólamokon túl Angela Merkel német kancellárnak nem is lenne sok gondja a szintén pragmatikus Hollande-dal – a teuton hölgy is ismeri a szocialistákat…

Hiába korlátozta a parlament a kölcsönök teljes hiteldíjmutatóját, a felügyelet ellenőrzése szerint egyes szolgáltatók különféle trükkökkel kijátsszák a törvényt – ezek a cégek most szigorú vizsgálatra számíthatnak, büntetésük dádá lesz.

„A kormány romaként támogatja, szegényként azonban terheli a kisebbséget, miközben az elmúlt évek tapasztalata alapján nem tud mit kezdeni a szélsőjobboldal térnyerésével” – a végeredményt pedig jól ismerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.