2012. május 6., vasárnap

Netkommentek



Hammada Patrol W |
(Pokorni),Zoli, Zoli, végképp elkurvultál. Ebben a bandában még te voltál a legelviselhetőbb pofájú gazember, mert rajtad látszott (amilyen nagy mamlasz vagy), hogy még maradt valami a lelkiismeretedből, és az továbbra is fájón piszkálja az aranyeredet. Ez a szöveg itt azért nagyon szomorú, mert kiderül, hogy beláttad, hogy szakmai és politikusi integritásod (helyesen: "integritásod") maradékát is le kell húznod a vécén. 
ÉS MEGTESZED.
Tisztában vagy azzal, hogy az a rendszer, aminek az építésében bűnrészességet vállalsz, működésképtelen és kontraproduktív lesz. De már az sem érdekel téged, a valaha-volt tisztes tanárembert, hogy mi lesz a diákokkal, mi lesz a kollégákkal.
 
Kívánom neked, kapjál egy olyan cellát, ami egy iskolára néz.

fpetya |
A gyerek testi fegyelmezése már pótcselekvés, akár a szülő, akár az iskola teszi. A gyerek-szülő-iskola rendszer ott lett elrontva, amikor az átlagszülőt egy elfogadható életszínvonal eléréséért egyre több munkára kényszerítik és így sem ereje, sem ideje nem marad a gyerek nevelésére. Mindehhez járul még a TV-kábítószer, az erőszakot, a "valósítsd meg magadat" (azaz nem egy közösséget, nem a kapcsolataidat, nem tanár, a szülő iránti engedelmességet, hanem az egódat) sulykoló műsoraival. Az eredmény immár nyilvánvaló, a reakció pedig tipikusan hatalmi: azt teszed, amit engedek, különben verés, erőszak, kasztlizás lesz.
A mai "centrális erőtérben" (értsd: a teljhatalmi struktúrában) az egyénnek hagyott ketrec falai rendkívül szűkek és a hatalom el nem tudja képzelni, hogy a közösségre, együttműködésre, egymás iránti toleranciára neveléssel megoldást adjon a felnövekvő nemzedékeknek, hogy egy tágabb ketrec rácsai között "rendes" viselkedésre, inkább bízik az embertelenül szűk rácsok szilárdságában.
De hát mit is lehetne várni egy diktátortól?

oldfish |

"Ugyanakkor az életpályamodell azért nem bértábla, mert két lába van. Az egyik egy új típusú bérezés, a másik a pedagógusok teljesítményének objektív mérése."

Meglepően értelmes mondatok, nincs mit kifogásolni az elképzelésen. 
A megvalósítás viszont a következő lesz: bérrendezés/emelés nem/alig lesz, az a pedagógiai teljesítmény helyett pedig a tanárok politikai nyalonckodását fogják díjazni. Valahonnan a ismerős rendszer.
De nem baj, csak egy ország jövője a tét...

pedro-amigo |

Hát Zolikám ez szimpla magyarázkodás. Ugyan nem értesz egyet az irányokkal de még sem mered felmondani a leckét helyette véded a védhetetlent. Eladtad magad ez a helyzet. Nem vagy egyedü. Lelked rajta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.