2014. december 25., csütörtök

A blokád öl. A gázai blokád azonnali és feltételek nélküli megszüntetését!




 



Az algériai UGTA szakszervezeti tömörülés és a Dolgozók Pártja kampányt indított annak érdekében, hogy a gázai blokád véget érjen. Ez év végéig 45 országban csatlakoztak szakszervezeti felelősök és aktivisták, munkás- és demokratikus szervezetek a Fülöp-szigetek-i Dolgozók Pártjától a chilei banki dolgozók szakszervezetén át a dél-afrikai Economic Freedom Fighters (EFF) vezetőjéig, Julius Malemáig. Közöttük magyar aktivisták is.

Spanyolországban az UGT, a Munkásbizottságok és az Informaciones Obreras szerkesztősége delegációt küldött a külügyminisztériumba. Nagy-Britanniában a felhívást aláírta a Labour Party számos képviselője is, és Jeremy Corbyn Labour-képviselő dec. 1-én felszólalt a brit parlamentben a Palesztinával szolidáris nemzetközi napon.

India, Peru, az USA, Brazília,  Guadeloupe,… számos akció-kezdeményezés született a felhívás nyomán és annak szellemében.  

December 2-án Svédország, a brit képviselőházak és a Spanyol Állam után Franciaország is elismerte a «palesztin államot» Izrael oldalán. Azonban az egész parlamenti vita során egyetlen képviselő sem akadt, aki érintette volna a gázai blokád kérdését, ahol közel kétmillió embernek kell elszenvednie az ENSZ-ügynökségek által is használt kifejezés szerint a «humanitárius katasztrófát».

A nemzetközi kampánynak a gázai blokád feloldásáért  tehát folytatódnia kell. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.