2014. december 24., szerda

Aleppo-Kijev-Párizs-Róma

Az olasz parlament hétfőn elfogadta az ország költségvetését, benne 18 milliárd euróval csökkenti a vállalati bérterheket, 11 milliárddal az önkormányzati kiadásokat, 307 szavazattal 116 ellenében megszavazta a Job’s act-ot, amely az elbocsátások elleni védelmet (munkatörvénykönyv 18. cikke) felszámolja.
A kijevi tömegközlekedés dolgozói, buszsofőrök és villamosvezetők sztrájkba léptek két-három hónapja ki nem fizetett bérükért. A minisztertanács előtt sztrájkőrséget állítottak fel szakszervezetükkel, a Trudovaja Szolidarnyosty-tyal. Az euromajdan-hisztéria után az osztályharc visszaszerzi jogait…   
Az Eiffel-torony butikjainak 50 alkalmazottja péntek óta sztrájkolt 300 eurós béremelése érdekében. 200 eurós alapbérnövelést ért el, ehhez jön hozzá a 80 eurós jutalék.

A szíriai háború 3 éve a történelem hétezer éves emlékeit söpörte el. Az ENSZ szervezete, az Unitar feltárja, hogy "olyan térségek, mint Aleppo, jelentős károkat szenvedtek": 24 történelmi helyszín megsemmisült, 84 részlegesen, 104 erősen megrongálódott, 77 pedig szó szerint eltűnt a térképről.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.