2014. december 23., kedd

Röviden



A kínai jegybank bejelentette, hogy nem növeli tovább a jelenleg 3660 milliárd dolláros devizatartalékát.

 
124 napos sztrájk zajlott a BM&S-nél, az SNCB, a belga vasút alvállalkozójának schaerbeeki műhelyében, melynek eredményeképpen a cég ugyanazokkal a munkafeltételekkel a két szakszervezeti bizalmit visszavette és a 3 elbocsátott helyettesítő dolgozó is visszakerült.

 

 Tunéziában a 88 éves Beji Caïd Essebsit választották elnöknek 55,68 %-os szavazataránnyal, a választási részvétel nem éri el a 40 %-ot.  Pártja, a Nidaa Tounès nem kapott parlamenti többséget.  «A közeli és távolabbi jövő arra kötelez bennünket, hogy együtt dolgozzunk Tunéziáért», nyilatkozta az új elnöki ellenfele, Marzouki figyelmébe ajánlva.

 Katalónia elnökét, Artur Mast a spanyol hatóságok «engedetlenség» miatt bíróság elé fogják állítani Katalónia függetlenségének «szimbolikus népszavazása» megszervezése okán.  A nov. 9-i népszavazáson az igen a szavazatok 80,7%-át kapta.

Az algériai hadsereg tájékoztatása szerint végeztek az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez kötődő Algériai Kalifátus Katonáinak irányítóival. Ez a szervezet rabolta el és ölte meg azt a francia túravezetőt, aki lefejezésérő videót tett közzé és az utóbbi években egy sor véres - a hadsereg és mások ellen elkövetett - merényletért tették felelőssé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.