2014. november 7., péntek

Belgium, büszkék vagyunk rád




 

A brüsszeli országos tüntetésen 120 ezren (a rendőrség szerint 100 ezren) vettek részt.  A háromhetes felkészülést a nagy szakszervezeti tömörülések, a (szocialista) FGTB, a (keresztény) CSC, (liberális) CGSLB együtt szervezték – példát adva az összefogásra és bizonyítva, hogy a munkásosztály nem jobb- vagy baloldali gondolkodású emberek laza halmaza, hanem azonos érdekeken alapuló osztály.

Une manifestation historique


Részt vettek a szakszervezetek aktivistái, tagjai, közgazdászok, a kulturális élet képviselői, a szocialista párt és a radikális baloldaliak tagjai, hogy együtt tiltakozzanak a szövetségi állam az öt évre tervezett költségvetési megszorításai, a bérbefagyasztás, a kötelező béremelés megszüntetése, a «nyugdíjreform» ellen.

Une manifestation historique    Une manifestation historique

"Követeléseinket a kormány és a munkáltatók nem akarják hallani, a közösség pénzét a részvényesek zsebébe süllyesztik, ellenállás!"

"Változást! Befektetéseket a közszolgáltatásokba, oktatásba, egészségügybe, kultúrába!"

Une manifestation historique

A méltóságteljes tüntetésen incidensek is történtek: a hivatalos sajtó arról ír, a türelmetlen antverpeni dokkerek, a vasasok, az anarchista aktivisták csaptak össze az erőszakszervezetekkel. A RésistanceS.be azonban képekkel bizonyítja az európai szélsőjobb legalább két ismert alakja, közöttük a holland Eite Homan részvételét.  

 

Nov. 24-től december 8-ig egész sorozat sztrájk zajlik a dec. 15-i országos munkabeszüntetés előtt. Ha nincs előrehaladás, jan. 5-től új akcióterv lép életbe.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.