2014. november 13., csütörtök

Franciaország



A francia Független Munkáspárt (POI) Párizsban nov. 15-én tüntetésre készül:

  • A munkásosztály és szervezetei egységéért!
  • A Hollande-Valls-kormány politikájának blokkolásáért!
  • A felelősségi paktum visszavonásáért!
  • Az Európai Unió-val való szakításért!

Az ötödik köztársaság bomlása elérte a társadalom ”csúcsait”, már a köztársasági elnök közvetlen környezetét is. Mégis, annak ellenére, hogy Hollande politikáját növekvő mértékben még saját táborában is elutasítják, makacsul ragaszkodik a felelősségi paktum megvalósításához.
● A felelősségi paktum 41 milliárd eurót ajándékoz a munkáltatóknak, amelyet azok spekulációra és munkahelyek ezreinek megszüntetésére fordítanak.
● A felelősségi paktum 50 milliárd euró költségvetési megszorítást jelent a társadalombiztosítási alapokban, a családi pótlékban.
● A felelősségi paktum a közigazgatási reformot jelenti, 13400 helyi közszolgáltatási szerv megszüntetését.
A POI a legszélesebb egység híve annak elérésére, hogy a kormány meghátrálásra kényszerüljön és ellenreformjait visszavonja. Sürgető a szükség, ezért
november 15-én tüntetésre hív.
Az aktuális politikával szemben alternatívát kell létrehozni, amely a “bérből élők mobilizációjának és az állampolgári beavatkozásnak” nem lehet előfeltétele, hanem éppen fordítva: a munkásosztálynak saját szervezeteivel együtt kell  kikényszerítenie a felelősségi paktum visszavonását, magával kell vonnia a társadalom összes rétegét, amely ennek a politikának az áldozata.
Az alternatíva nem lehet az intézményrendszer foltozása, nem lehet a jobb- és baloldal váltogatása, nem lehet a “jobb-baloldali“ nemzeti egység, mivel ezekkel csak folytatódna az Európai Unió és a tőkés osztály kiszolgálása.
Nov. 15-én szombaton 14 órakor indulás a Denfert-Rochereau-tól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.