2014. november 17., hétfő

Tüntetések




Hétfőn 16 órakor várja tagjait és szimpatizánsait a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a hozzá csatlakozott VDSZ. Az érdekképviseletek a dolgozókat terhelő adók miatt tiltakoznak. Azokat várják a tüntetésre, akik „nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg. A „béren kívüli juttatások – cafeteria – kormány által tervezett jelentős mértékű adózása ellen nemcsak írásos formában, hanem személyes megjelenésünkkel, demonstrációval is tiltakozunk".


A Közfelháborodás Napja címen hirdette meg tüntetéset a Nem némulunk el! Facebook-csoport hétfőre. A tüntetés este hatkor kezdődik a Parlament előtt, egyebek mellett az információszabadság korlátozása, az állami korrupció, a túladóztatás, valamint a magyar kormány külpolitikája ellen tiltakoznak. A szervezők ugyanerre az időpontja az ország több más településén és néhány európai nagyvárosban is demonstrációkat hirdettek meg.  25 városban ezzel egyidejűleg szintén tüntetésekre kerül sor.


A közteherváltozások, a kafetéria adójának emelése ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében a Liga Szakszervezetek november 21-én délután háromtól ugyancsak a Kossuth Téren tüntetnek, mert a kormány az őket érintő ügyekben egyeztetés nélkül hozott a munkavállalókat sújtó döntéseket. Hangsúlyozta, hogy szakszervezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden munkahelyi és ágazati érdekképviseletet, hogy vegyenek részt a tüntetésen.


A közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására november 22-én a budapesti Széchenyi térre mennek, majd onnan az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé vonulnak. A demonstrációt „Mentsük meg az oktatást, mentsük meg a jövőnket!" jelszóval szervezik: „Ha a Parlament jelenlegi formájában fogadja el a kormány által beterjesztett jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.