2014. november 21., péntek

Európai Unió






 A Maastrichti egyezmény a költségvetési deficit 3 %-ra csökkentését írja elő.  Az Európai Bizottság ennek teljesítésére Franciaországnak azzal a feltétellel ad újabb haladékot 2015-ig, hogy az EB júniusban megszabott és François Holland  által aláírt «reformokat» az ország teljesítse. Utóbbiakban szerepel: «a munkáltatói terhek csökkkentése», «a helyi önkormányzatok összevonásának megkönnyítése», «a vállalatok növekedése előtti akadályok elhárítása», a munkaerőpiac rugalmasabbá tétele, a munkanélküliek járandóságainak felülvizsgálata….

A korábban közölt 11,2 milliárd helyett valójában 40 milliárd forinttal támogatja az állam az Audi győri gyárberuházását. A nemzetgazdasági tárca közölte: "a magyar kormány összességében 44,96 milliárd forint (150,03 millió euró) támogatást ítélt meg, ami jelenértéken 39,952 milliárd forintnak (133,3 millió eurónak) felel meg". A «multiellenes» kormány már egy rakás nemzetközi nagyvállalatot támogatott, olyanokat, amelyek később újabb előnyökért elköltöztek, vagy spekulatív céllal egyszerűen bezártak.

Belgiumban a két legnagyobb szakszervezetet felháborodva indignálódik és a «zaklatás kategóriájába tartozónak» minősíti, hogy a kormány szándékai szerint minden korkedvezményes nyugdíjas dolgozó köteles "kivétel nélkül a munkaerőpiac rendelkezésére állni 65 éves, majd később 67 éves koráig". A 60 éven felüli előnyugdíjasok eddig külön engedéllyel külföldön is tartózkodhattak, mivel sokan, főleg bányászok, vasasok a Belgiumban töltött nehéz munka és hosszú munkaviszony után származási helyükre költöztek, most azonban 2015. júl. 15-i határidővel vissza kell térniük, és bizonyítaniuk, hogy aktívan munkahelyet keresnek. Az Európai Unió évek óta támadja a belga szociális rendszert, benne a munkanélküliség esetén járó ellátást, s az egymást követő kormányok fokozatosan meghátrálnak a nyomás alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.