2014. november 25., kedd

Gaskó terepjárói







A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a nagyértékű autók a kollektív szerződésekhez kapcsolódó tanácsadásokhoz kellenek

A Liga legutóbbi tüntetése



Az érdekképviseletnél havonta nettó 185 230 forintért bérelnek 28 új, hétszemélyes Nissan Qashqait. Ezek mellett még egy erősebb gépet, valamint egy tárgyalóbusszá is alakítható Nissant is bérelnek havi nettó 377 ezerért.
Gaskó a szakszervezeti tüntetésen ezt mondta: „képtelen helyzet, hogy ma Magyarországon a nettó minimálbér 20 ezer forinttal marad el a létminimumtól, és 1,5 millió munkavállaló keres minimálbért”. Ennek mintegy ellenpontozása, hogy a Nissanokért 5,6, illetve 3,2 milliót fizet a szakszervezet több mint tizenöt hónapon keresztül.
Gaskó István elmondta, hogy a kocsikat uniós projektekből bérlik, és a kollektív szerződésekhez nyújtott tanácsadás „terepmunkájához” használják, és cáfolta, hogy a kormány – a Liga pénteki tüntetése kapcsán – támadást indítana a tüntető szakszervezet ellen, is, mondván a Liga nem ellenfele, hanem partnere a kormánynak. A kormánnyal kötött paktum a Gyurcsány-érában szervezett gördülő sztrájkok eredménye, csak Gyurcsány hiába ígérte meg, nem fizette ki a MÁV Cargo eladásából származó összeget, míg Orbán betartotta szavát. „Ez korrekt dolog tőle” – szögezte le. Ami pedig a mozgalmi barátságot illet, ezzel a kormányfő a ’89-es kerekasztal-tárgyalásokra utalt, amelyeken mindketten részt vettek.

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.