2014. november 25., kedd

Röviden




A több, mint 30 milliárd dolláros vagyont birtokló személyek száma 210 000; számuk 6%-kal; vagyonuk 7 %-kal növekedett  2014-ben és a világ összes gazdagságának 13 %-a az övék.

 

Spanyolországban a 16, 7 millió bérből élő helyzete rosszabbodik, a munkanélküliség 26 %-os, a minimálbért (645 euró) keresők száma 30-ról 34 %-ra emelkedett a 2008-as válság óta, és 3,6 millió dolgozónak csak 322,5 eurós fizetése van.


 November 20-án több tízezren tüntettek Mexikóban az Igualában eltűnt 43 diáknak igazságot követelve. «Fuera Peña» (Le Peñaval!) kiáltozta a tömeg Peña Nieto elnök politikáját elítélve.


 A 3%-os brit deficit növekszik és a GDP 5,9%-át is elérheti. A termelés a munkaerő árának jelentős csökkentése árán lendült fel (részidős foglalkoztatások,  «zéró órás» szerződések, az önfoglalkoztatás fejlesztése) és a dolgozók elszegényedéséhez vezet… valamint az adóbevételek csökkentéséhez.


Az izraeli hadsereg nov. 23-án megölt egy 32 éves palesztin férfit a gázai övezetben. A Palesztin Hatóság és Izrael közötti tárgyalások az aug. 26-i tűzszünet aláírása óta megszakadtak.

A tegnapi belga regionális sztrájkok gyakorlatilag az egész országot megbénították. A szakszervezetek közös akciója ezután is folytatódik «amíg a kormány vissza nem vonja megszorításait, a dolgozó osztályok elleni gyalázatos támadását». 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.