2014. november 17., hétfő

KIVÉGZI A SZEGÉNYEKET A KORMÁNY!
http://magyarinfo.blog.hu/2014/11/14/kivegzi_a_szegenyeket_a_kormany


Ha a költségvetést a jelenleg beterjesztett formájában fogadja el a kormány, akkor a Fidesz legkisebb gondja is nagyobb lesz, mint az elmúlt hetek tüntetései. A milliókról való teljes lemondásnak, a lakosság nagy része teljes ellehetetlenítésének következményeibe belegondolni is rossz: arra sem látunk garanciát, hogy az eljövendő tiltakozások megmaradnak a békés keretek között.
A kormány idén csökkenti, 2018-ra kivezeti a költségvetésből a munkanélküli segélyt. A kormány megszünteti, majd átcsoportositja a lakásfenntartási támogatást, és az adósságkezelési szolgáltatást az önkormányzatokhoz, de plusz forrást csak a legszegényebb önkormányzatoknál rendel a feladatvégzéshez. A kormány 0 forintra csökkenti a kiegészítő szociális támogatások összegét. A kormány megfontolja, hogy munkavégzéshez kösse a családi pótlékot. A kormány csökkenti a gyermekétkeztetésre jutó pénzt. És ha tovább bogarásznánk a költségvetést, biztosan találnánk további adatokat, hogyan próbálja kinyírni a kormány a legszegényebbeket.
Vagyis mégsem, hiszen nincs is kivégzés. A kormány ugyanis növeli a közmunkára szánt pénzt, amiről minden tanulmány megmutatja, semmi másra nem jó, mint a lassú éhhalálra. A közmunkások elenyésző része talál ugyanis munkát, ellenben egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint 59%-nál fordult elő az elmúlt egy évben, hogy nem jutott pénze ennivalóra, 43%-uk mondta, hogy nem tudta fűteni a lakását. És persze tudjuk, a közmunkáról a helyi potentátok, az ország nagy részében a helyi fideszes polgármesterek döntenek. Így válik a szegénység egyszerű jobbágysággá, ahol a helyi fideszes politikus a földesúr.
Ha kirúgnak a munkádból, nem kapsz támogatást, megszűnik a jövedelmed, a lakásod fenntartásához sem ad semmit az állam, amelynek adófizetője voltál (és a 27%-os ÁFA miatt vagy is). Ha gyereked van, családi pótlék, munka híján már nem jár, és a gyereked ennivalójára sem jön támogatás. Elmehetsz közmunkásnak, és megfagyhatsz. Ha pedig pampogsz, még ezt is elveszítheted. Mindeközben pedig az elvárás az, hogy legyél pontosan olyan rendes állampolgár, mint egy államtitkár, aki 880 ezer bruttót keres, öltözz tisztán, rendes ruhában járj, taníttasd, iskolázd, etesd a gyermeked, legyen lakásod, keress munkát, házasodj, és szülj még több gyereket.
És ha azt gondolnánk, hogy majd a segítők megoldják a problémát, jegyezzük meg, a szociális szakma dolgozói tegnap mentek az utcára, hiszen 6 éve nem emelték a fizetésüket. A szociális szakma átlagkeresete 78 ezer forint nettó, 70%-uk a létminimum alatt él, így lényegében elmondhatjuk, saját magukkal, kollégáikkal kell foglalkozniuk.
Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerének munkaalapú társadalma, ahol nem a munka az alap, hanem az az elv, hogy ha szegény vagy, akkor semmit sem érsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.