2013. június 13., csütörtök

Nyúl viszi a puskát


Na szép, hát csak megtalálja zsák a foltját. „Baloldaliak” (???) és Magyar Nemzeti Tudat Hírportál-félék körözik Rui Tavares nyílt levelét, a „Magyarország állampolgáraihoz” kering egy ideje a neten.




Tavares európai parlamenti képviselő uraság mézesmázos kifejezéseiben meg sem mukkan arról a tényről, hogy saját országának kormánya, alkotmánybírósági döntés ellenére is folytatja megszorítási politikáját. 2015-ig 4 milliárd eurós költségvetési megnyirbálást erőltett rá Tavares úr gazdája, az Európai Unió. Nem beszél erről sem: rövid idő alatt 150 ezren vándoroltak ki országából, a munkatörvénykönyv reformja következtében havi 200-300 euróval csökkentek a bérek, a túlórákat alacsonyabban díjazzák, 4 ünnepnapot munkanappá nyilvánítottak, az öregségi nyugdíjkorhatárt 67 évre emelték, a köztisztviselői fizetéseket 1500 euró alá csökkentették. A munkanélküliség az aktív lakosság 15,8 %-a (novemberben 870 000 fő). Nem beszél a 74-es forradalomról, mintha a Salazar-rendszer megdöntése is az EU érdeme lenne: az EU-hoz csatlakozás «szilárdította meg a demokráciát»! Nem szól a hatalmas sztrájkokról sem. Minden rendben Portugáliában.  

Ellenben idéz. Szerződés az Európai Unióról, amelynek minden szava hazug, demagóg, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul.” Még hivatkozik is pl. a nők-férfiak deklarált egyenlőségére  – biztosan nem olvasta az EU saját szervezetének, az Eurostatnak a  statisztikai kimutatásait sem, a nők 15-20 %-kal kevesebbet keresnek Európában is...  De az EU biztosítja „az 500 millió uniós polgár alapvető jogainak érvényesítését, tiszteletben tartását és megóvását”. Valamint Tavares havi 10-12 ezer eurós fizetését számtalan egyéb kedvezménnyel.

„Magyarország szuverenitását tiszteletben kell tartani”. A többi tagállamét is.
Tavares EP-je 2011 szept-ben 5-én olyan csomagot fogadott el, amelyet direkt módon, parlamenti szavazás nélkül kell alkalmazni. A csomag a 27 tagországot évtizedeken keresztül drasztikus szigorúságra kötelezi, a költségvetési hiány nem haladhatja meg a nemzeti össztermelés (GDP) 3 %-át, az államadósság pedig 60 %-át. Az államadósságokat kézben tartó magánbankok nyernek, az adóssággyarapításban bűnösnek kikiáltott országok (pl. Magyaro. is) magasabb kamattal jutnak kölcsönhöz, ezáltal adósságuk még nagyobb lesz, s az ördögi kör folytatódik… Arra is kötelez, hogy a munkáltatói társadalmi hozzájárulások, adók csökkenjenek (versenyképesség!), ami a társadalombiztosítási hiányt hozza létre, így az egészségügyet, a közoktatást nyirbálják, közszolgáltatásokat szüntetnek meg mindenhol – ehhez asszisztál Tavares és kompániája. Reformokról beszélnek, strukturális átalakításokról. Hát ez az. Privatizálni kell, elbocsátani az állami dolgozókat, bérüket apasztani, a nyugdíjakat csorbítani, az egészségügyet, oktatást áttolni a magánszektorba, csökkenteni az összes szociális kiadást.

2008-ban a bankok megmentésére, a bankadósságok megvásárlására, feltőkésítésése, konszolidálására volt pénz. Barroso EU-főbiztos szerint 4 600 milliárd euróba került, megfelel az európai össz-GDP 16,5%-ának. Adót ígértek a pénzügyi tranzakciókra, a szemfényvesztés mindössze 55 milliárdot hozott évente… Arra szolgált, a már eddig is megnyomorított dolgozó képébe lehessen vágni: a pénzügyi világ is fizet…

Ha egy állam a piacok diktálását elfogadja, hol van szuverenitása?  Közben az alapvető demokratikus jogokat semmivé teszik - na kik? vajon kik? -, a munkatörvénykönyvek, a szakszervezeti jogok – hova lett a nagy hangon kijelentett népszuverenitás? Európai demokrácia!

Az EU-t a bankvilág és a pénzügyi hatalmasságok tartják kezükben. Tavarest is. Azokat is, akik tapsolnak neki. Az Európai Bíróság kimondta, a tagországok alá kell rendeljék intézkedéseiket az európai döntéseknek, melyek  a közszolgáltatásokból az állami kivonulást célozzák. Minek kéne legalább ügyelni a látszatra? Hamarosan szavazni is helyettünk fognak! Majd a «zöld» Tavarez jelentése meghatározza a teendőket. A magyar jobb- és álbaloldal vastapsa közben.
Az árát mindegy, hogy ki és hogyan fizeti - csak a Fidesz bukjon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.