2012. október 19., péntek

A szép kormány, a csúf EU és a jó nyugdíjak


A kormány nem enged az Európai Unióból érkező kívánságnak, és nem csökkenti a nyugdíjakat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára pénteken az MTI-nek a Veszprém megyei Magyarpolányban.

Soltész Miklós A tevékeny időskor és a nemzedékek közti szolidaritás európai évének keretében megrendezett programon vett részt.

A kormány kiáll az idősek mellett, és nem fog engedni az unió kívánságának, és nem csökkenti, nem fagyasztja be a nyugdíjakat, sőt 1,6 százalékkal emeli azokat - mondta Soltész Miklós.
Hozzátette: novemberben és decemberben már emelt összegű nyugdíj érkezik, és 10 hónapra visszamenően is megkapják az emelést az érintettek.





A kormány emeli a nyugdíjak összegét? Óriási!

A KSH adatai szerint az infláció 6 %-os (a rendszeres keresetek átlagosan 5,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkeresetek is csökkentek tehát), az alapvető cikkek ára folyamatosan nő, az ún. «nyugdíjaskosár» tartalmáé pedig az átlagfogyasztóénál nagyobb mértékben. 

Ekkor hős szabadságharcos kormányunk odavet 1,6 %-ot és kijelenti: megvédtük a «nyuggerek» érdekeit! Igaz, le is géppuskázhatná őket… 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.