2012. október 13., szombat

«Összenô az, ami összetartozik»




A Morgan Stanley szakértői szerint az a tény, hogy a kormány a mostani időpontot választotta sajtókampánya elindításához, arra vall, hogy akár még az idei év vége előtt megállapodást szeretne. Hozzátették: véleményük szerint a Fidesz csak azt az érzetet kívánja kialakítani a lakosságban, hogy az erő, és nem a gyengeség pozíciójából éri el az IMF/EU-megállapodást.
A Morgan Stanley londoni elemzői szerint a múlt héten bejelentett egyenlegjavító intézkedéscsomagban is több olyan elem van, amelyek révén valószínűbbé vált az IMF/EU-megállapodás elérése.
A City egyik legnagyobb gazdaságelemző háza, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai az egyenlegjavító csomagról és az IMF/EU-tárgyalások kilátásairól befektetőknek összeállított, e héten Londonban ismertetett elemzésükben közölték: most már valószínűbbnek tartják, hogy az IMF/EU-megállapodás végül is létrejön, mint azt, hogy nem.
A Morgan Stanley londoni elemzői pénteki értékelésükben úgy vélekedtek: a kiigazító intézkedések bejelentése és az a tény, hogy a konszolidációs csomag várhatóan "közelebb hozza egymáshoz" a magyar kormányt és az IMF-et, valószínűleg felbátorítja az MNB monetáris tanácsának enyhítésre hajló tagjait a további kamatcsökkentésekre. Ennek alapján a ház azt jósolja, hogy az MNB alapkamata jövő nyárra 5,0 százalékig süllyed a jelenlegi 6,50 százalékról. Ennek valószínűleg nem lesz akadálya a kiugró, tizenkét havi összevetésben 6,6 százalékos szeptemberi magyarországi infláció sem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.