2012. október 23., kedd

Haszna 19%-os emelkedése ellenére az Electrolux be akar zárni Revinben



Az Ardennekben, a revini Electrolux 419 alkalmazottja sztrájkba lépett tegnap annak hírére, hogy mosógépgyártó üzemüket bezárják vagy működését felfüggesztik két éven belül. Délután Charleville-be mentek, ahol a prefektúra előtt tüntettek, szerdán  Senlisben, az Electrolux France székhelye előtt fognak, itt tartja az üzemi bizottság rendkívüli ülését. 

A svéd Electrolux arra hivatkozva, hogy a vásárlóérő meggyengült az Európai Unió országaiban, Lengyelországba költözik át.

Az Electrolux, amely az AEG, Frigidaire, Zanussi, Arthur Martin, Faure, Tornado, stb. márkákat birtokolja. A világpiac 28 % -a az övé, 22 üzeme van Európában. A harmadik negyedévi mérlege 19 %-os emelkedést mutat, azaz 115 millió euró.

A világválság kezdete óta az Electrolux 12 üzemét zárta be, az igazgatóság nyilatkozata szerint a «háztartási gépei 60 %-át az olcsó, a gyors fejlődésű piacokhoz közeli térségekben gyártja».

Revinben már 2010-ben leállították a Faure márka gyártását és átvitték Lengyelországba. Ez alkalommal az Electrolux és az AEG ugyanezt az utat követi.

2011-ben Revin városa már 146 munkahelyet veszített el a Porcher (Ideal Standard) szaniteráru bezárásával az ipartalanítás által sújtott megyében.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.