2012. október 29., hétfő

Az ESZSZ (ETUC, Európai szakszervezetek Szövetsége)


 

Az ESZSZ (ETUC, Európai szakszervezetek Szövetsége) akciónapi felhívása nem véletlen, erre a napra a spanyol UGT és CCOO, a portugál UGT és számos szakszervezet hirdet általános sztrájkot. Az ESZSZ célja azonban más, még csak nem is célozgat az Ibériai-félsziget országaira, hanem «támogatva a költségvetések egyensúlyának célját, a végrehajtó bizottság szerint a recessziónak csak úgy lehet véget vetni, ha a költségvetési kívánalmakat és az egyensúlyt rontó elemek megszüntetését rugalmassá teszik

A «költségvetések egyensúlya» a trojka célja, amely mindnenütt Európában szigorítási programokra kötelez! Erre kell az akciónap?

Az ESZSZ nov. 14-i deklarációjának célkitűzése az «európai szociális szerződés». Mit is takar ez?
Az ESZSZ júniusban meghatározta új jelszavát: «társadalmi szerződést Európáért» eljutva a következő megállapításig: «(…) egy növekvő kiábrándulást figyelhetünk meg az európai projektet illetően. (…) Ez a tendencia az európai projekt teljes elvetéséhez vezethet, pedig azt az ESZSZ mindig támogatta. »

Mi az az európai projekt – amit az ESZSZ mindig támogatott?

Az európai szerződések együttese, amelynek nevében a trojka magának vindikálja Európa összes népének a szigorítások diktátumainak jogát.  

Ma csakugyan minden tagállamban emelkedik a harag eme politika ellen.
Messze attól, hogy megfelelő választ adjon a megszorítások visszavonásának követelésére, az ESZSZ nov. 14-én csak mederbe akarja terelni az elégedetlenséget, hogy azt az európai projekt támogatása keretébe visszakerüljön.

Ezt pedig egyetlen, szervezete függetlenségéhez kötődő szakszervezeti aktivista nem tudja elfogadni.   

Daniel Shapira


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.