2012. október 24., szerda

Oslo a Nobel békedíjat az Európai Uniónak adta



(a POI, a francia Független Munkáspárt október 24-i kommünikéje)

Martin Schulz, az EP (szociáldemokrata) elnöke megköszönve a díjat ezt nyilatkozta: «Az EU egy olyan projekt, amely a háborút a békére cserélte, a gyűlöletet a szolidaritásra».

«Szolidaritás»?

Az, ami a görög, portugál, spanyol és minden népet nyomorba dönti, a lakosságot a teljes kétségbeesésbe kergeti, a fiatalságot munkanélküliségre ítéli, amely a szociális védelmi hálót szétszaggatja, az egészségügyet, oktatást tönkreteszi azzal a meggondolással, hogy a spekulánsok kreálta és kezelte adósságot vissza kell fizetni?

Ha van «projekt», akkor az a Maastrichti szerződés, ami a szabadverseny nevében minden országban a közszolgáltatások rendszerét rombolja le! Az az európai szerződések, amelyek a munkaerő árát csökkentik, a társadalombiztosítást vágják taccsra! Az olyan kormányoké, bármilyen is legyen politikai szinezetük, melyek a gazdasági és társadalmi háborút szervezik saját népük ellen!  

Amikor a nemzeti parlamenteknek sorban a szerződések keretezte szigorított költségvetést kell meghozniuk, a deficitet 3 % alá nyomni, a kormányfők a díjjal dicsekednek! Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök szerint ez az alapító atyák eszméje folytatásának bátorítása”!

Ami a békét illeti, az Európai Unió szolgált a NATO bázisául a Jugoszláviát darabokra tépő iszonyatos háborúban; ma az «EUPOL (European Union Police Mission in Afghanistan)»-t szervezi; tagjai pedig Szíriában készítik elő a katonai beavatkozást.

A POI kifejezetten kamunak tartja a Nobel békedíj odaítélését az Európai Uniónak!

Mi az Unióval, intézményeivel, szerződéseivel való szakítás mellett állunk ki, a szabad népek és nemzetek szabad Európájáért küzdünk.
Ebben a szellemben készítjük elő európai szintű tanácskozásunkat, mely nyitva áll a trojka programjait elvető pártok, csoportok, aktivisták előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.