2013. október 8., kedd

Röviden





♦ Az USA speciális hadereje légicsapást mért Szomáliában és Líbiában két, terroristaakciókkal gyanusított iszlám vezető megsemmisítését célozva.   
♦ Az USA-ban folytatódik a költségvetési válság, Obama felszólította republikánus ellenfeleit, hagyják abba ezt a «bolondságot» és fogadják el a büdzsét.
♦ Tunéziában, a kormány vezető ereje, az iszlamista Ennahda beleegyezett a hatalom elhagyásába. Vezetője, Rached Ghannouchi az ellenzékkel dokumentumot  írt alá lemondását illetően és független miniszterelnök kijelölésre, akinek két hete lesz kormánya felállítására.
♦ Írországban a kormány vereséget szenvedett abban a népszavazásban, amelyben a szigorítások nevében a Szenátust meg akarta szüntetni. A "nem" győzött, holott a közvéleménykutatások az igent jelezték.
♦ Belgiumban a belügyminiszterrel folytatott hasztalan tárgyalások után a tűzoltók szakszervezetükkel sztrájk, út-, pályaudvar- és repülőtérlezárások mellett döntöttek. «Évek óta átvernek bennünket, a tűzoltók munkájára fordított összegeket csökkentik, miközben feladataink növekednek. Ma már csak akkor mehetünk ki  helyszínre, ha hat emberből álló csapat áll rendelkezésre. Ha nincs, akkor csak tomboljon a tűzvész… » mondja egyikőjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.