2013. október 19., szombat

Röviden


 


Az EU és Kanada pénteken írta alá szabadkereskedelmi egyezményét. Majdnem minden vámhatárt és a két zóna közötti szabályt megszüntet. A mezőgazdaságot 93 %-ban érinti.


A francia miniszterelnök, Ayrault a Nemzeti Oktatási és Gazdasági Tanács első ülésén a munkáltatói szervezet, a Medef elnökéhez fordulva: «Azt mondják, túl sok "ajándékot" adok a munkáltatóknak. Nem, Ön tudja jól, én csak a vállalatoknak segítek!».




Francia diáktüntetések zajlottak a kiutasított gimnazisták, Khatchik Khachatryan és Leonarda Dibrani visszatéréséért. A miniszter határozottságot ígért és visszaküldte őket az intézményekbe.








Görögország: A közszféra  szakszervezeti tömörülése, az Adedy csatlakozott a nov. 6-i általános sztrájkhoz, melyet a magánszektor szakszervezeti szövetség, a GSEE hirdetett meg. Az Adedy jelszava a trojka intézkedéseivel szemben "A szigorítási politika megdöntését!".
Portugáliában most kerül szavazásra a tisztviselők 10 %-os bércsökkentése. Ugyanezen a napon a Moody’s kommentálja: a politikai kockázat ismét megnőhet bizonyos intézkedések népszerűtlensége miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.