2013. október 30., szerda

Röviden


 


    A francia kormány kénytelen volt felfüggeszteni az ún. zöldadót (a nem autópályákat terhelő plusz járműadót) a folyamatos tiltakozások miatt, ezzel bebizonyosodott, hogy nyomás alatt képes meghallgatni az állampolgárokat. A breton földművelőket azonban nem sikerült így sem lecsillapítani, s a környezetvédők is méltatlankodnak, a kormány kormányzási képességét vonva kétségbe.
   
       Az USA élénk ellentámadásba fogott a masszív kémkedések kapcsán más országokat vádolva. Azt állítja, hogy az adatokat az európai hírszerzők bocsájtották rendelkezésükre. Több millió kommunikáció lehallgatásáról van szó.  Az USA hírszerzési igazgatója tegnap emlékeztetett arra, hogy a külföldi vezetők szándékának megismerése «alapvető elvi kérdés» minden hírszerző ügynökség számára.
       Az ENSZ Közgyűlése 22-ik alkalommal ítélte el az Egyesült Államok Kuba elleni blokádját, 188 állam foglalt állást ellene, és csak két ország, az Egyesült Államok és Izrael támogatta. Ez már a 22-ik alkalom, amikor a világ országainak döntő többsége elítéli az embertelen embargót és tiltakozik az ellen, hogy a washingtoni politika az ENSZ közgyűlésének ellenére fenntartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.