2014. május 12., hétfő

A kijevi bábkormány szerint: «bűnös bohózat, mely mögött terroristák állnak»





«A kelet-ukrajnai Donyecki és Luhanszki megyében lebonyolított népszavazások és provokációk mögött terrorista bűncsoportok állnak» - közölte hétfő hajnalban a(z EU és az USA) ukrajnai kormánya.

A tárca azzal állt elő, hogy a "Kreml által szervezett és pénzelt" népszavazások jogilag semmisek, és semmilyen jogi következményeik sem lesznek Ukrajna területi épségére és berendezkedésére nézve, annak szervezői «tudatosan megsértették Ukrajna alkotmányát és törvényeit, és figyelmen kívül hagyták Kijev és a nemzetközi közösség felhívásait». Az USA és az EU által pénzelt euromajdanosok banderástól-petljurástól persze legitimek. A senki által meg nem választott új kormány is - az, amely nem ismer el semmiféle népszavazást és helyi hatalmat.

"Az ukrajnai állampolgárok túlnyomó többsége a Donyecki és a Luhanszki megyében nem vesz részt az ilyen az önkényes cselekményekben, és nem veszi kezébe a honfitársai vérével összefröcskölt bűnös szavazócédulát" - áll a közleményben, amelyet az UNIAN hírügynökség idéz. A dokumentum leszögezi azt is, hogy az ukrán nép nem ismer el semmilyen "terrorista referendumot" sem a Donyecki, sem a Luhanszki megyében, sem pedig a Krím félszigeten. Képünkön is csupa nyilvánvaló terrorista sorakozik a szavazóhelyiség előtt, aki véletlenül nem az, annak hátára fegyver mered… Az ukrán nép nevében akkor nyilatkozhatna ez a kormány, ha attól mandátumot kapott volna. Ilyenről nem tudunk, arról viszont igen, hogy az ukrán nép nevében kérte és fogadta el «nemzetközi közösség» kölcsönét. Ára Ukrajna teljes kiárusítása, az állami szubvenciók megszüntetése, orvosok, pedagógusok, tisztviselők elbocsátása, az energia és az alapvető cikkek árának felszökése. Felára pedig az ukrajnai nemzetiségekkel szembeni elkővetett bűn és az Oroszországgal szembeni konfliktus.

A kijevi kormány átkozódása ellenére a donyecki szavazáson részt vevők, a jogosultak 80 %-a csaknem 90 százalékban a függetlenségre szavazott; a luhanszki megyében pedig a szavazók 94-98 százaléka – közölte a "luhanszki népköztársaság" választási bizottságának elnöke az Unian hírügynökségnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.