2014. május 21., szerda

A május 25-i választások előtt







«A távolmaradóknak sosincs igazuk», szeretnek ilyen és ehhez hasonló «érvekkel» operálni. Merthogy akkor «teret adunk a jobboldalnak, szélsőjobbnak» és «jelzést az EU jelenlegi gazdáinak arra, hogy ugyanúgy folytassák, ahogy eddig». Ezért adták ki a szlogent, hogy a szavazással «lehetséges egy más Európa». A távolmaradók, érvénytelenül szavazók lennének a hibásak?
Ha a közvéleménykutatásnak hinni lehet, egyrészt az EU és úgymond parlamentje tömeges elutasítása lesz napirenden, másrészt  a szocialista pártok választási összeomlása (csak a francia szoc. párt 6 millió szavazót veszít a 2012-es elnökválasztáshoz képest). Csoda?
A szocialista pártok – nevüket megcsúfolva – még felül is múlják a konzervatív, jobboldali kormányok teljesítményét. Az Európai Uniónak, direktíváinak, szigorításainak, költségvetési kiadáscsökkentésének, adósságfizetési követelményeinek tökéletesen alávetik magukat. Ugyanaz a helyzet egész Európában, legyenek azok «bal-» vagy jobboldali kormányok.
Hát akkor kik a hibásak? Azok, akik nem szavaznak, vagy azok, akik Brüsszelből, Frankfurtból diktálnak? A dolgozók nem felejtették el a szocialista párt 8 évét. A Gyurcsány, majd Bajnai kormányok a bankokat tőkésítették, a dolgozói terheket növelték, pedagógusokat eresztettek szélnek, közszolgáltatásokat szüntettek meg (vasúti szárnyvonalak, falusi postafiókok), köztisztviselők bérét csökkentették, áfát emeltek, privatizáltak, Afganisztánba küldtek magyar kontingest, nyugdíjakat faragták meg (13. hó),  annak korhatárát megemelték, de a táppénz összegét csökkentették, a munkáltatói terheket leszállították - kiürítve az államkasszát, stb. Arra nincs «baloldali» és jobboldali megoldás, hogy az EU és a nemzetközi tőke alá rendeljék az országokat.
A rendszer dekompozíciójának számos jele van, az antidemokratikus megoldásoktól egészen addig, hogy saját törvényeit nem képes betartani/betartatni. A  távolmaradás fog győzni május 25-én és ebben a munkásosztály fog az élen járni, hogy jobban, mint valaha kifejezze, ezzel a pusztító politikával, a társadalom rohasztásával szakítani akar. Ez az út fogja megnyitni azt, amely az önszerveződéshez vezet és a munkásérdekeknek, a demokráciának megfelelő kiutat mutat. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.