2014. május 21., szerda

"Polgármester úr, a reform az állami iskolákban előírt jogegyenlőség elvét sérti!"




 



Franciaországban az oktatási reform az iskolai ritmus elnevezés alatt fut. Montreuilben (93-as megye) az "Én városom, hiszek benne" mozgalomban a Független Munkáspárt és a helyi állampolgári bizottság hetek óta kampányt folytat a reform ellen. Többszázan, szülők, pedagógusok

… határozottan követeljük, hogy  
• az önkormányzat forduljon az illetékes miniszterhez a rendelet visszavonásáért; 
• az iskolai reformot Montreuilben ne vezesse be a 2014-es tanévben".

A montreuili pedagógusszakszervezetek, a SNUIPP, SNUDI-FO, SUD és CNT szintén követelik a dekrétum visszavonását és azt, hogy az önkormányzat ne alkalmazza.  

Christel Keiser, a Független Munkáspárt helyhatósági képviselője a város polgármesterét szólította meg az «Én városom…» nevében: "Ön kijelentette, hogy "nem állunk még készen" és "vannak nehézségek a reform bevezetésével". Azt gondolom, a város 11 ezer gyereke ennél jobbat érdemel. Aki még nem készült fel, az nem kezd bele. A reform sérti a jogegyenlőség elvét a köztársaság iskoláiban. Ennek a reformnak az elutasítása a szülők, pedagógusok, az érintett személyzet bátorítását jelentené, felhívás lenne az ellenállásra. Részünkről megerősítjük, támogatjuk a szülők és pedagógusok, a szakszervezeteik követelését".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.