2014. május 31., szombat

Röviden




♦ A tegnapi múzeumavatáson megjelent  F. Hollande-ot, a francia köztársaság elnökét többszázfős tömeg várta,  kifütyülte,  lefújolta. A helyi parasztszövetség 4 óra hosszat tartotta fogva az elnök tanácsadóját… A rendőrség könnygázgránátokkal oszlatta fel a tüntetést.

♦ 
Japánban az ipari termelés egy hónap alatt 2,5 %-kal csökkent, az infláció évi 3,2%. A japán háztartások kiadásaikat 4,6 %-kal csökkentették egy év alatt, mivel az árak áprilisig 3,2 %-kal nőttek: az villanyé 10 %-kal, a benziné 6,5 %-kal, az élelmiszereké 5 %-kal. Ápr. elsejével pedig az áfát emelte meg a kormány.
A Magyar Szocialista Párt évek óta tartó válsága nem szünik.  Az elmúlt időkben darabokra szakadt, a legutóbbi választások után pedig ostorcsapásszerű kudarcot szenvedett el, amely lemondásra késztette vezetését. Többen a párttagságból úgy tartják, marxista irányt kellene vennie, vissza kellene fordulni a "gyökerekhez". 
Spanyolországban a néhány hónapja alakult Podemos (képesek vagyunk) soraiból 5 EP-képviselőt választottak. Mind az öten tiszta kezeket fogadtak, javadalmazásuk egynegyedét tartják meg maguknak, nem utaznak bizniszosztályon, a lobbisták közeledését elutasítják, max. 8 éves mandátumot vállalnak, és szó sem lehet semmiféle adományról, függetlenek akarnak maradni. Sikerük annak köszönhető, hogy a szocialista és exkommunista pártban óriásit csalódtak a választók, valójában mindegy, hogy a konzervatív Néppárt vagy a szocialisták vezetik az országot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.