2012. február 4., szombat

A borsodiak megmozdulása ne legyen a szenzáció és a szórakozás eszköze!


Mielőtt a kényelmes fotelből, meleg léted biztonságából, vitathatatlan jó szándékodból eredően támogatod a Borsodból induló „Munkát, kenyeret menetet”, gondold végig.

A borsodiak 20 éve élik azt, amit most élnek azok, akiket elért a gépszíj, a MALÉV-osok és mások!

A borsodiak 20 éve élik meg a szűkebb haza kapitalista újburzsoák – a rendszerváltó csótányok – rombolását, a bányák, gyárak bezárását; a munkanélküliség keserű kenyerét eszik.
A borsodiak megtapasztalták, hogy az egyszerű munkás és a polémiázó, színjátékból esetenként ájuldozó értelmiség között a türelemben, a tettekre való készségben mennyire nagy a különbség. Ez a szobaforradalmárok és a szenvedő munkásság közötti különbség konzerválja a hatalom által teremtett egyre tűrhetetlenebb viszonyokat.
A borsodiak nem kokettálnak, nem polémiáznak és nem szellemi nyomorban szervezkednek. Mindezek helyett egymásra néznek, megértik egymást és mozdulnak. A jelenlegi menettel igen komoly utat (200 km), térdig érő havat, szibériai viszonyokat vállalva mindazok helyett megmozdulnak, akik mindezektől rettegnek, és csak beszélnek.

Mi borsodiak a sok szervezet és mozgalom csatlakozását nagy örömmel olvassuk és vesszük tudomásul. Azonban egyet kérünk, azt, hogy akinek egészsége, fizikuma engedi az előbbi vállalásokat, minimum 1 km –t, valóban csatlakozzanak. Ideológiák, jelképek és politikai számítások nélkül.

A.P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.