2012. február 27., hétfő

Hírek és vélemények



A Foglalkoztatási Szolgálat januárban közzétett adatai szerint egy hónap alatt 96 100 fővel lett több, 648,4 ezer fő volt álláskereső, a bejelentett új állások száma harmadik hónapja elmarad az átlagtól; a csoportos leépítések 2009 júliusa óta nem érintettek ennyi embert; eközben feleannyian részesülnek álláskeresési támogatásban, mint egy éve. 22%-kal emelkedett az ellátatlanok száma, januárban 310 ezer fő volt – valahogy várat magára az igért stabilizáció és fellendülés!

BKV-járatritkítás, gyógyszeráremelés, patikabezárás – a kormány pedig cáfolatban ismeri el a megszorításokat.

 

Május elsejére készül el az MSZP választási programja, külön fejezet foglalkozik a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal. Mesterházy Attila szerint erre azért van szükség, mert a kormány lemondott erről a régióról – bezzeg az MSZP három ciklusban is annyira a  szívén viselte!(Közelednek a 2014-es választások…)

 Az Európai Bizottság nagyjából annyi pénzt venne el, mint amennyit a kormány maga is átcsoportosított volna a kohéziós pénzekből energiahatékonysági programokra – nem fog fájni se Orbánnak, se a Bizottságnak, csak a panellakóknak.

A nyilvánosság elé állt Bajnai Gordon, aki csütörtökön borsodi polgármesterekkel találkozott, majd délután az edelényi művelődési házban elemezte a gazdasági és politikai helyzetet, üzent a kormánynak „180 fokos fordulatot” javasolva – előre a múltba?

A médiatörvény, az alaptörvény, a jogállam lebontásának visszhangját az Orbán-kormány termelte ki magának, anélkül, hogy erre bárki szavazott volna – s még ha csak erre nem szavaztunk volna…

A kormánypártok az ügynökakták megnyitását szorgalmazó ügyben nem szólaltak fel, és az ügynöklista nyilvánosságra hozását egyhangú többséggel leszavazták – pedig csak aról lett volna szó hogy bárki hozzáférhessen … de ennyiből is értünk.

Martonyi János előterjesztésében megszavazhatja – és minden bizonnyal meg is szavazza – a Ház, hogy az európai stabilitási mechanizmus pénzneme az euró legyen – végre egy neki való feladat!

A PSZÁF adatai szerint január végéig a háztartások 570 milliárd eddig sehol nem látszó forintot húztak elő "valahonnan" azok, akik a devizahitelüktől önerőből akartak megszabadulni – azt azért elég pontosan lehet tudni, hogy ki nem tud előhúzni sehonnan semmit.

Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár egy zöld szervezeteknek írt levélben számolt be januári lemondásának okairól. A volt államtitkár szerint egy ellenérdekelt maffiakör elérte, hogy elfogyjon körülötte a levegő – pedig ha találkozott volna Viktorral, az mindent megoldana!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.