2012. február 23., csütörtök

Megsértették a közgyűlés méltóságát (???)

ÉszakOnline

Az éhségmenet szervezői besétáltak az ülésterembe, s átadták dr. Zsiga Marcell lemondó nyilatkozatait az érintettnek.
Éppen azt kérte ügyrendi felszólalásában a szocialista frakció egyik tagja dr. Kriza Ákos polgármestertől, hogy ne vonja meg állandóan a szót az ügyrendi javaslatokkal élő képviselőktől, amikor a miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésének üléstermében másodmagával megjelent Tóth Imre olvasztár. A munkanélküli miskolci férfi az ötletgazdája a február 6-a és 13-a közötti éhségmenetnek: az abban részt vevő szimpatizánsok vállalták, hogy „munkát, kenyeret, tisztességes béreket" követelve gyalog mennek fel Budapestre, a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára.
Most viszont az elnöki pulpitushoz gyalogoltak (ő és Aradi Dániel, harmadik társuk, Bihal Dávid megállt a bejárati ajtónál), s átnyújtották dr. Zsiga Marcell alpolgármesternek az általuk megfogalmazott, de dr. Zsiga Marcell nevében megírt lemondó nyilatkozatot. Nem is egyet, mindjárt kettőt. Az egyikben az alpolgármesteri tisztségéről és miskolci önkormányzati képviselői tisztségéről, a másikban parlamenti képviselői tisztségéről mond le dr. Zsiga Marcell (az előbbi levél címzettje dr. Kriza Ákos, az utóbbié Kövér László, az Országgyűlés elnöke). Illetve mondott volna le, ha aláírja. De ezt nem tette. Ehelyett az elnöklő dr. Kriza Ákos berekesztette az ülést, mondván, Tóth Imréék „megsértették a közgyűlés méltóságát".
Íme, dr. Zsiga Marcell egyik lemondó nyilatkozata, amit nem használt fel:
„Miskolc Polgármesterének
Dr. Kriza Ákosnak
Tisztelt Polgármester Úr!
Február 13-án egy televíziós nyilatkozatomban kijelentettem, hogy havi 47 ezer forintból meg lehet élni.
Sajnos, nem tudtam, hogy ez nem igaz, mert eddigi életem során ennél az összegnél jóval többet kerestem havonta. Ma már tudom, hogy 47 ezer forintból ma senki sem tud Magyarországon tisztességes, emberhez méltó körülmények között megélni. Azt is tudom, hogy korábbi kijelentésem jogosan váltotta ki a hétköznapi emberek, választóim felháborodását, ezért lemondok képviselői mandátumomról, s az önkormányzatnál betöltött alpolgármesteri tisztségemről.
Kérem lemondásom tudomásul vételét.
Miskolc, 2012. február 23.
Dr. Zsiga Marcell"

Pár perc alatt egyébként rend lett (Zsiga Marcell alpolgármester négyszemközti beszélgetést kezdeményezett Tóth Imrével), majd a közgyűlés zárt ülésen folytatta a munkáját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.