2012. február 17., péntek

Hírek és vélemények



A Fidesz mellett már pártcsaládja sem állt ki Strasbourgban – olyan a család is, mint maga a családtag.

Olyan törvénytervezetet akar újratárgyalni a pártfinanszírozásról a Fidesz, melyet az utóbbi hat évben többször is visszautasított – a Fidesz és az MSZP közel háromszor, a Jobbik 2,5-szer, a parlamentbe be sem került MDF 1,8-szor többet költött a 2010-es tavaszi választási kampány alatt, mint amennyit a vonatkozó törvények megengednek, de még a nyílt kampányszámlát vezető, a korrupcióellenes küzdelmet hirdető LMP is többet költött annál, amit végül nyilvánosságra hozott. Akkor meg miről beszélünk?

Bizonytalanságok a Hoffmann-féle erkölcstan körül  bizonytalan világban bizonytalanok az erkölcsök is…

Rogán: közösek a kormány célkitűzései az IMF-fel és az EU-val, ezek a fenntartható adósságpálya kialakítása, a csökkenő költségvetési deficit, és ha lehet, növekedés, minden eszközzel. Csak azt kell összehangolni, hogy ezt milyen intézkedésekkel, milyen gazdaságpolitikai eszközökkel érjük el – azért csak kimondja néha egyik-másik…

Miközben az ELTE HÖK elhatárolódott az egyetemfoglalástól, Orbán Viktor megdicsérte a diákságot, sőt, mérsékeltnek nevezte őket. Hoffmann Rózsa viszont hajthatatlannak tűnik – virtuális buksimogatás, de keretszámokra, amiket ő személy szerint megálmodott, jól vigyáz a pitbull.

Azok támogatásának megszerzése a cél, akik az elmúlt időszak veszteseinek érzik magukat, ezért a "rárepülés" a szociális témákra, az éhségmenetre, a mindennapi szegénységre, állítják a hvg.hu-nak szocialista politikusok – adja isten, bár előtte a hitelesség kedvéért egy  alapos önkritika nem ártana.

Matolcsy "leleplezné és megbüntetné" Orbánt? – á, dehogy…


Tavaly év végére 80,3 százalék lett a bruttó államadósság, ami 22 649 milliárd forint. A Széll Kálmán-terv 75,5 százalékos bruttó államadósságot ígért 2011 végére, Orbán Viktor és Matolcsy György még tovább ment, és 73 százalékot is ígért tavaly év végére –  akkor az első csata már elveszett?


A nemzetközi hitelezők által felajánlott 135 milliárd eurós pénzügyi segélyt a görögöknek az euróról a drachmára való átállásra kellene fordítaniuk, ez jelenthetné az egyetlen kiutat számukra a kilátástalanságból, mondja egy szakértő – az ötlet nem rossz!

Felcsúton látogatja Orbánt a CBA-vezér – régen látta, hiányozott is neki, Felcsút sincs messze, hát elment hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.