2012. február 13., hétfő

Hírek és vélemények

Pörzse és Nyikos lemond lakhatási támogatásáról, bár van a nevükön egy-egy fővárosi ingatlan, jóhiszeműen jártak el – önfeláldozás a köbön.

Felháborodtak a BKV-dolgozók azon, hogy a vállalat vezetőségének prémiumot osztottak ki. A szakszervezetek szerint 500 millió forintról lehet szó, a prémiumokat pedig szintén kölcsönből fizette a cég – ihaj-csuhaj, sose halunk meg!

Több budapesti kórház osztályainak nagy részét máshova helyezik át, vagy összevonják az adott térségi központtal, így az aktív fekvőbeteg-ellátás helyben gyakorlatilag megszűnik – pontosan az európai trendnek megfelelve így tűnnek el a közkórházak...

 

Rosszul tudtuk, sőt, más is rosszul tudta: semmi olyasmi nem történt a Fidesz egri frakcióülésén, amiről elhűlve számolt be a teljes magyar média. Orbán Viktor nem beszélt puccsról, nem beszélt három lábon álló, őt elmozdítani szándékozó összeesküvésről Puccs nem volt, de levertük.


Minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország is csatlakozzon az EU-paktumhoz – a baj akkor nagyobb, mint valaha, a törvénybeöntött «szigor» (példátlan szociális regresszió) állandósulni fog.

Egyre depressziósabbak a vállalkozások – akkor mit szóljanak a munkavállalók?

Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára: a paktum semmilyen szuperállamhoz nem vezet, csak a tagállamok költségvetési politikájának összehangolásáról van szó, a költségvetési szigor európai szinten pénzben kifejezhető hozamot jelent Magyarország számára, a paktum azért is fontos, hogy az európai belső piac tovább épüljön – hahaha!!! A hét vicce!

Cséfalvay szerint a 47 ezer forint a megélhetés felé visz – talán meg kellene vele próbáltatni…

A kormány az elmúlt hetekben egymillió embert szabadított meg a devizahiteltől. Az egyéni nehéz helyzetekkel együttérzünk, és szeretnénk rajta javítani, de máshol még sokkal súlyosabb a helyzet, Romániában, Írországban, Spanyolországban fizetést, nyugdíjat csökkentettek – mi van, fenyegetünk?

Minden akadály elhárult az elől, hogy Magyarország is csatlakozzon az EU-paktumhoz, mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában – hát ez az.

Mesterházy Attila szerint rendben is lett volna Orbán beszéde, mert végre egyszer teljes mértékben hitet tett az EU mellett – aha, kibújt a szög a zsákból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.