2012. február 23., csütörtök

Hírek és vélemények



Az erkölcstan és a hazafias nevelés becsepegtetése mellett a nemzeti lovaskultúra is bekerülhet a magyar közoktatásba, miután az Orbán-kormány a „lovak iránt érdeklődő generációk felnevelését” tűzte ki célul – a Nagykörúton és az energiaszámlát kifizetni sem tudó iskolák udvarán pedig jó lesz a szamár is.

Az Európai Bizottság javasolja, jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit – a Fidesz teljesíteni fogja, az EB pedig oda fogja adni.

Orbán Viktor ötlete és terve volt a támogatás-megvonás, ugyanis még 2006-ban - ellenzékből - vetette fel az Európai Parlament néppárti frakciója előtt, hogy vonják meg a Gyurcsány-kormánytól az uniós támogatásokat ("a korrupció, az erkölcsi relativizmus, a szegénység, a kiszolgáltatottság, a hamis adatokat szolgáltató kormányok, a felelősséget nem ismerő politikusok és a politikai hazugságok.") – na hát ez bejött neki.

Az Európai Bizottság Magyarországnak szóló ismételt figyelmeztetéseit követi, hogy fokozza erőfeszítéseit a túlzott államháztartási deficit befejezésére, valamint a megfelelő lépések elmaradását – pedig meglesznek az újabb megszoritások… és összeszorított fogakkal tűrünk?

A eddigi csomagokon felül a kormány újabb megszorításokról döntött 2012-13-ra: máris kiigazítják a költségvetést, tovább szorítják a gyógyszerkasszát, megvágják a BKV támogatását, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig újból tagadja a kiigazításokat, csak további intézkedésekről beszél... – és ha a kutya farkát lábnak nevezzük, tud majd járni vele?

Teljesen ésszerűtlennek tartja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó európai bizottsági javaslatot és azt a kérdést tette fel: "miért tőlünk akarnak pénzt elvenni, miközben máshová zsákszámra öntik azt?"nem elvenni, adni nem akarnak! és hát a dolgok úgy állnak, hogy aki a muzsikát fizeti, az rendeli a nótát is…

Tízmilliárdos értéket lehet megmenteni a legnagyobb Malév-leányvállalatok működésének biztosításával – ugyanennyi érték persze el is tűnhet.

Egyesület hoznak létre a Békemenet résztvevőiből és szimpatizánsaiból, mivel nem számítanak arra, hogy a jövőben csillapodnának a Magyarországgal szembeni külföldi támadások, az elmúlt időszakban egy "marxista ellenforradalom" zajlik – hahaha!

A BKV 32 milliárdos működési célú normatíva kifizetését már tavaly decemberben befagyasztotta az Országgyűlés Matolcsy György gazdasági miniszter javaslatára. A másik forrás, a fogyasztóiár-kiegészítés pedig nem fedezi a teljes árú és kedvezményes/ingyenes bérletek ára közötti különbséget, amiből évente tízmilliárd forintos hiánya keletkezik a cégnek – ezért haldoklik!

Magyarországon csak baloldali politikát lehet folytatni a Demokratikus Koalíció elnöke szerint, Gyurcsány Ferenc éppen ezért vezető baloldali pártot akar felépíteni – az övéhez volt már szerencsénk, az nem az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.