2012. február 17., péntek

Hála Európának, a diktatúrához Görögországnak nincs többé szüksége ezredesekre


Investig’action (Michel Collon website)

Jan. 12-ről 13-ra virradó éjszaka a görög parlament megszavazta saját népe ellen a trojka sokadik szigorítását


Az eurónak átkeresztelt aranyborjú előtt táncoló, teljesen megbolondult Európa «bal» és «jobboldali» kisgörög katonái süketek maradtak azok előtt, akiket képviselniük kellene. A népharag és az elkeseredettség ellen inkább rendőrök ezreit küldték az utcákra könnygázbombákkal, polgárháborús állapotokat provokálva. Ismét megszavazták a hitelezők és Brüsszel Európája gauleiterévé előlépett Angela Merkel követelte megszorításokat.

Valóban elképesztő az új program – hozzáadva a 2010 májusa óta bevezetett korábbiakhoz (minden alkalommal mint «most jó, ez lesz az igazi»). Az adókat hajmeresztően növeli, a béreket és nyugdíjakat csökkenti, elbocsátásokat és privatizációt kényszerít a gazdaság nevében a demokrácia bölcsőjére, feneketlen reménytelenségbe és soha nem látott szociális regresszióba süllyeszti Görögországot.

A legutóbbi „mentési terv” a minimálbért 22 %-kal csökkenti (bruttó 586 euróra), évi 15 ezer munkahelyet szüntet meg a közszolgálatban, újabb bér- és nyugdíjcsökkentést ír elő, a társadalombiztosítás és a hadsereg költségvetését megkurtítja, az utolsó állami vállalatokat privatizálja, hogy az adósságot 2020-ig a GDP 120 %-ára csökkentse. Ha hiszünk is a gyógymódban, ez két évtized regressziót jelent, nyomort, kiszolgáltatottságot.  

Az első «mentési» akció után a görög adósság 263 milliárdról (2008) 355 milliárdra nőtt (2011). A GDP viszont 233 milliárdról 218 milliárdra esett.  A munkanélküliség  8%-ról 18%-ra növekedett. Masszív recesszió hivatalosan 32%-os kamatlábbal; nyilvánvaló, hogy Görögország nem képes magát a pénzügyi piacokról finanszírozni. Az euró megöli, de kerül, amibe kerül, az eurózónában benne kell maradnia!

Bankdiktatúra menetel Európában a társadalmi destrukció mechanizmusa szolgálatában, a cinikus spekulatív delírium motiválja. Az EU mindent meg mer tenni. Piromán tűzoltók elfogadását teszi kötelezővé számunkra. Mario Draghit, az Európai Központi Bank igazgatóját (a Goldman Sachs európai alelnöke, 2002-2006-ban); Mario Montit, az oligarchák által kijelölt olasz elnököt (Goldman Sachs nemzetközi tanácsadója, 2005-ben) és Lucas Papademost, a meg nem választott miniszterelnököt (1994-től 2002-ig a görög központi bankot kormányozta, a gigantikus pénzügyi hamisítás aktív részese). Közös pontjuk: a cinikus és könyörtelen bankrendszer közvetlen tagjai, a válságot kiváltó pokoli gépezet fő megalkotói… A Goldman Sachs tette lehetővé, hogy hamisított adatokkal az eurózónába lépjen Görögország, ma pedig Brüsszel Európája megjutalmazza a csalókat, kvázi császári dekrétummal kinevezve. A legeuroszkeptikusabbak sem képzelték.

A katasztrófa növelésére az európai technostruktúra lefekszik a német «ortodoxiának», a dogmatikus őrület végéig elmegy politiai és társadalmi kataklizmával fenyegetve egész Európát. A józan észnek, lelkiismereti vizsgálatnak semmi nyoma – mintha inkábba káoszba akarná kergetni az európai népeket, mint beismerni hibáit… A nyomor haragot szül, a harag gyűlöletet és erőszakot.
Brüsszel szerint Görögországnak az eurózónában kell maradnia, akármi is legyen az ára. Pedig ha kiszállna, néhány nagyon kemény év után kiutat találhatna (ott az argentin példa) – de ez a globális elit által számunkra kijelölt európai irracionális technokraták végét jelentené.

Európa népei, ébredjetek!

Meghatározó pillanathoz érkeztünk, hogy az orwelli birodalom ellen tegyünk! Jeleznünk kell, itt az ideje a halálos tervek végének! El kell távolítsuk a mi nevünkben ellenünk cselekvőket, a felelőtlen oligarchákat, a szánalmasan összefolyó jobb- és baloldali renegátokat, akik évről éve folytatják a pokoli rendszer tákolgatását!
A diktatúra visszatérőben van Görögországban. Ezúttal nem ezredesekkel, hanem pénzügyi tótumfatumokkal – de hatása még nagyobb. A «szabad és befolyásolatlan verseny» Európa maradék részében is úton van.
 Forrás:Agoravox

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.