2012. február 13., hétfő

El a kezekkel a görög néptől!



Független Munkáspárt
87 rue du Faubourg-Saint-Denis
75010 PARIS
Tél. : 01.48.01.85.85
Fax 01 48 01 85 79
mail:.poi@fr.oleane.com

Szolidaritás a görög néppel és görög dolgozókkal
Kifele a trojkával!
Ki az Európai Unióval!
A görög nép felkelt.
A szakszervezeti tömörülések (GSEE – ADEDY) felhívására kétnapos általános sztrájkba lépve a dolgozók, a fiatalok, a népesség vasárnap elözönlötte Athén központját, hogy követelje, a parlament ne szavazza meg az IMF és az EU újabb szigorítási programját.
A program a pénzügyi piacok nevében hallatlan brutalitással:
· 22 %-kal mérsékeli a minimálbért csakúgy, mint a nyugdíjakat;
· A közszolgáltatásban 150 000 munkahelyet szüntet meg;
· Azonnal, teljes mértékben privatizálja a víz–, a villanyszolgáltatást és a vasutat.
Mindehhez hozzá kell adni a «szocialista» Papandreu-kormány és a jelenlegi nemzeti egységkormány két év alatt meghozott eddigi intézkedéseit.
Febr. 12-én éjszaka a Parlament megszavazta a programot. 40 képviselő, baloldali és jobboldali azonban elutasította a halálos terveket – pártjukból azonnal kizárták őket.
A görög nép élni akar! Halljuk kiáltását: «Kifele a trojkával,ki az Európai Unióval».
A tragédiát, amit a görög népre hozott az Európai Unió, a többi nép számára is programozza, szervezi: Görögország után jön majd Spanyolország, Portugália, Olaszország, Franciaország, stb.
Egész Európában az IMF, az Európai Központi Bank arra kényszeríti a kormányokat, hogy példátlan szociális regresszióval elégítsék ki a bankok és spekulánsok adósságkövetelését.
Az új szerződéstervezet (európai csúcstalálkozó jan.30.) az összes európai nép számára döntött az állandó, folyamatos szigorításról, az összes vívmány megsemmisítéséről, a teljes nemzeti szuverenitás felszámolásáról.
A Független Munkáspárt felhívja a dolgozókat, fiatalokat, hogy vegyenek részt azon a tüntetésen, melyet febr. 13-án 18.30 kezdettel a Kleber metrótól (rue Auguste Vaquerie) indulva a párizsi görög nagykövetség előtt tart. (1)
El a kezekkel a görög néptől!
IMF, Európai Unió kifele!
Le az új szerződéssel!
Éljen az európai dolgozók és népek szabad uniója!
Claude Jenet, Daniel Gluckstein, Jean Markun, Gérard Schivardi , a POI titkárai
(1) A tüntetésre szólít szintén a PG, PCF, NPA, Front de gauche… (Balpárt, Kommunista Párt, az Új Antikapitalista Párt, Baloldali Front, stb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.