2012. február 21., kedd

Hírek és vélemények



Az Európai Bizottság 5,2 millió euró területalapú támogatást követel vissza Magyarországtól a 2006-os és 2007-es igénylési évek kifizetéseiből, tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium – akkor mégsem olyan jó bolt …


Megalakult a BAKA, a Baloldali Kerekasztal, mely markáns baloldali politikát akar megvalósítani, egyik alapvető célja az Európai Unió szociális intézményeinek megvédése, fejlesztése, a Szociális Európa jelszavának tettekben megnyilvánuló képviselete – ezzel az a gond, hogy a BAKA a farkast akarja káposztaevésre szoktatni, de csak a nyulak veszélyérzetét fogja csökkenteni.


Mesterházy: semmilyen együttműködésre nem hajlandó az MSZP olyan pártokkal és mozgalmakkal, amelyek ... megkérdőjelezik Magyarország euroatlanti integrációját... – szándékosan süketek és vakok, sorsukat megérdemlik.


Körvonalazódik a második Orbán-kormány által szorgalmazott államigazgatási reform utolsó szakasza: a kormányhivatalnokok felügyelete alatt működő járások szinte az összes feladatot elvonnák a városoktól, falvaktól, amelyek az iskoláikat és kórházaikat is elveszítik – ez az, az államplgártól minél messzebbre!


A központosítás jelentős forráselvonással járhat, ami bosszantja a vidéki fideszes politikusokat  ám többen abban reménykednek, hogy a parlamenti létszám megfelezése után az új hivatalokban építhetik majd karrierjüket

Rogán már a villalakás-vásárlókat is mentené tenne az még különbet is!

Pravda: a pokolban jobb élni, mint Magyarországon – nincs igaza. Ugyanolyan!

Megvan a megállapodás - repül a görög mentőöv! – és fejbe találja a fuldoklót.

Őrizetbe vette kedden Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében – és ha ez lenne a legkisebb bűne!

Kövér László nem tartja időszerűnek Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásának kérdését, és számára nyilvánvaló, hogy az ügy nem az államfőről, nem is az ő tudományos tevékenységéről, hanem a jelenleg kormányzó erők lejáratásának szándékáról szól – az viszont jól sikerült!

Úgy fest, javulnak a megegyezés esélyei és hamarosan a multik kasszáinál is elfogadják az Erzsébet utalványokat – nagyon aggódtunk, hogy azt a kis fejenkénti ötezret esetleg nem a múltik söprik be.  

Szentendre város új alpolgármesterét az önkormányzat számlavezető pénzintézete, a Raiffeisen jelölte a posztra és a fizetése felét is állja – és ebben semmi kivetnivalót nem talált a képviselőtestület: jöhetnek a virilisták!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.