2012. február 1., szerda

Hírek és vélemények


Semmiféle ingatlanja, nagy értékű ingósága, banki hitele, gazdasági érdekeltsége, illetve foglalkozásából származó jövedelme sincs Szőcs Géza kulturális államtitkárnak, legalábbis ez derül ki a legfrissebb vagyonnyilatkozatából. Eközben havi bruttó fizetése közel egymillió forintra rúg, és juttatásai között egy 59 négyzetméteres lakás bérlete is szerepel – a főnöke meg a templom egere?

"Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk" - mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor pártelnök szombaton a Jobbik évindító rendezvényén – igaz, nem igaz, nem igaz, igaz.

Európában is hatalmas problémát okoz a fiatalok, frissdiplomások munkanélkülisége, uniós átlagban a 18-24 év közöttiek körében 20 százalék felett van a munkanélküliség. Magyarországon is hasonlóak az arányok – na, és ha szendvicsemberré képeznék át őket és ők mutogatnák a sok hülye reklámot a tévé helyett, két legyet is csapnánk egycsapásra!

Szerencse, hogy akadt ez a száz lengyel, akiket nem lehet megzavarni, akiknek helyén van a szívük és végre kimondták az igazságot: éljen Orbán, éljen a magyar út –  „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do bitki, i do szklanki!” ("„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt isszák egymás borát.”), kicsit többet a kelleténél…

A hivatalban lévő miniszterelnök megelőlegezte egy meg sem hozott törvény tartalmát, új kamattámogatást igérve a devizahiteles családok számára –  mailben küldte. Mivel az előző levelezés ára 61 millió forint volt, az igéret meg ingyenes, megspórolt egy csomó pénzt!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tavaly közvélemény-kutatási, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási és tanulmánykészítési, valamint kommunikációs feladatokra kiírt nyílt tenderének eredményeképpen az egyedüli ajánlattevő konzorcium kapta a megbízást, a kormányszóvivőként dolgozó Giró-Szász volt cégei – hm… hát, ha jobb nem volt?

NGM államtitkár: az IMF nem látja át az egykulcsos adórendszert  – nem, roppant bonyolult és 16-ig számolni sem tud.

Az elmúlt időszakban – a cikcakkok ellenére is – egyértelműen kurzusépítés folyt, nagyon sok mindent feláldozott a Fidesz azért, hogy erőátrendezést hajtson végre, hosszú távú célok érdekében. Kurzusépítés, zsákmányszerzés, újraelosztás folyt, intézményekben, személyekben, sok mindenben – Azért az ellenérdekek elnémítása sosem zökkenőmentes… kérdés, kire szavaznak a nemszavazók és Fidesz-tábort elhagyók?

Hoffmann Rózsa: „elvi alapon” mindenki egyetértett azzal, amit csinálunk – csak a szülők és a gyerekek, a pedagógusok és a tanítványok, a jelenlegi és jövőbeli egyetemisták, szakemberek és laikusok, mindezek fölmenői valamint oldalági rokonai, szóval éppen az érdekeltek nem. 

Malév: csőd esetén bukhatják a pénzüket az utasok – meg nem csak ők.

Orbán Viktor: hazánknak óriási siker az EU-csúcs –  ezért is csatlakozott a paktumhoz a beigért parlamenti jóváhagyás nélkül …

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.