2012. november 2., péntek

A trojka követelései táplálják a görög politikai válságot



A 30 tagú görög számvivőszék tegnap egyhangúlag «alkotmányellenesnek» ítélte  a nyugdíjak újabb (2010 óta az ötödik) csökkkentését. 

A trojka (IMF-EU-EKB) és a kormány között tovább folynak a tárgyalások. A trojka 150 újabb szigorítási intézkedést követel nov. 12. előtti bevezetéssel… 

Az IMF és az EU azt akarják, hogy a deficit 3 %-osra csökkentéséhez a költségvetésben az alapbevételek növekedjenek. Ahhoz, hogy tartani lehessen az adósságtörlesztést, ténylegesen azt kell, hogy minden évben a bevétel egyenlő vagy  magasabb legyen a kamatfizetés összegénél – azonban egy kétéves haladék növelné a fizetendő kamat összegét.

Samaras miniszterelnök fenyegetőzik:«Görögország káoszba fog fulladni» a november közepén esedékes szavazás kudarca esetén.

Miután két jobboldali képviselőt kizártak pártjukból, a szocialista párt egy képviselője is elutasította az új programot. A középbal Dimar tartózkodik.  

Egy újságírónőnek meg kellett jelennie a bíróság előtt, mert a Svájcba kimenekített pénzeket birtokló személyek listáját közzétette. Az ügyészség elítélését kérte, ennek ellenére a bíróság felmentette.  

Nov. 6 -7-re  új sztrájkfelhívás született mind a köz-, mind a magánszféra szakszervezetei részéről.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.