2012. november 21., szerda

Újabb bombázások



Izrael intenzívebbé tette bombázását a palesztin enklávé területén a «Védelmi oszlop» elnevezésű hadművele keretében, melyet nov. 14-én hivatalosan azért indított, hogy véget vessen a gázai rakétatámadásoknak.  
A Tsahal (az izraeli hadsereg) keddről szerdára virradóan Gáza övezetében mintegy száz célpontot bombázott, közöttük az Egyiptommal összekötő alagutakat. Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy a belső biztonság minisztériumát azért támadta, mert azt a Hamas mint operációs központot használja, az Agence France-Presse épületét pedig, mert katonai  információs központként szolgál szintén a Hamas számára.
A palesztin rakétatámadás hajnal felé kezdődőtt, az izraeli hadsereg szerint nincs sebesültje.
A 2008- 2009-esben az áldozatok száma 1.400 palesztin és 13 izraeli állampolgár volt. Ebben a konfliktusban  eddig 138 palesztin személy, közöttük  34 gyermek és 5 izraeli, közöttük 3 civil vesztette életét.
(Reuters)




3 megjegyzés:

  1. A Mi időnk (a MUNKÁSPÁRT 2006 szócsöve) azt rikácsolja, hogy «természetesen egyik fél sem ártatlan», vallási problémákról hablatyol és «f e l k o r b á c s o l t e g y é n e k» bosszúvágyáról – hozzáteszi, hogy «sem palesztin, sem izraeli nemzetről nem beszélhetünk».
    Jaj neked Magyarország, ha ez a baloldalad!

    VálaszTörlés
  2. A MI IDŐNKnek igaza van.

    VálaszTörlés
  3. Hogyne! A palesztinok mért nem mennek a fenébe, hagyjàk a francba házukat, földjüket, hazájukat - mert másvallásúak. Valahogy ez van a Mi időnk-féle szemlélet mögött.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.