2012. november 13., kedd

Autóipar: az Európai Befektetési Bank a dömpinget finanszírozza


Antonio Tajani európai ipari biztos bejelentette, hogy az ipari miniszterek összejövetele Brüsszelben.  dec. 10-re várható, itt fogják «koordinálni» azokat az akciókat, melyekkel az uniós gépkocsigyártás válságával akarnak szembenézni. De azért figyelmeztetett: «nem mi fogjuk megmondani, hogy a konstruktőrök bezárják-e üzemeiket vagy ne. Mi csak a restrukturációhoz asszisztálunk».
Az európai autógyártás többezer munkahelyének megszüntetése folytatódik. Nagy-Britanniában a Ford multinacionális vállalat két üzemét zárja be (Southampton és Dagenham) ezzel 1 400 dolgozót munkanélküliségbe taszítva, Belgiumban (Genk) már korábban bejelentette, 4 300 dolgozót tesz az utcára.
Az Európai Befektetési Bank az elmúlt 5 évben 14 milliárd euró kölcsönt  nyújtott az Európai Unióban a gépkocsigyártásnak. A Fordnak 190 milliót  törökországi modernizációra – mielőtt az bezárta két angol üzemét …
A Ford már korábban 100 millió eurót fektetett be a  Kocaeliben található, hatezer főt foglalkoztató török üzembe, ahol ezentúl az eddig Southamptonban gyártott modellt, a Ford Transitot készítik.
Az Európai Befektetési Bank tehát dömpinget  valósít meg, vádolta azt Van Brempt belga EP-képviselő, mire az EBB  válasza az volt, hogy az Európai Tanács kérésére cselekedett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.